Primăria Milcovul a găsit banii necesari transportului pubelelor de gunoi puse la dispoziție de un sovejean pentru comuna sa. „Pentru ei mizeria, gunoaiele și recoltarea civilizată a acestora nu este o problemă”

Localnicii din Milcovul vor avea pubele de gunoi la poartă, după ce primarul comunei s-a scotocit prin buzunare și a găsit suma necesară pentru a plăti transportul din Italia către Vrancea. În toamna anului 2018, un sovejean stabilit în Italia a făcut rost de mai multe pubele, coșuri și containere de gunoi noi pe care a dorit inițial să le transporte în comuna sa natală. Deși erau gratis, era totuși nevoie de o investiție: transportul acestora din Italia, însă nu s-au găsit bani. Ulterior, o altă vrânceancă stabilită în Italia a luat legătura cu primarul comunei natale - Milcovul, și așa s-a ajuns la un consens: „Mihai Neață ne-a sunat imediat și a spus că este interesat și că va rezolva imediat. Și așa a și fost. La o săptămână, duminică, 2 iunie, ajutat de câțiva conaționali, Cristi Bălbărău a încărcat camionul cu destinația Milcovul, Vrancea”, scrie Emigrantul.it.

Povestea inițială a fost postată și pe pagina de Facebook Soveja: „Pe 2 octombrie 2018, venisem cu o inițiativă: găsisem câteva mii de containere, pubele și coșuri de gunoi (13.500) GRATUIT pe care să le trimitem în Soveja. Toate bune și frumoase, Comunitatea Montană de la Subiaco, localitatea unde Cristi Bălbărău le depozitase, fusese de acord să le mai țină pe acel teren până ce noi rezolvam transportul. 

Au sărit în ajutor doar câțiva, toți nerezidenți în sat (și am să le dau numele pentru că sunt singurii) care au participat cu puținul lor. Prea puțin însă pentru a acoperi costurile unui TIR și jumătate pe distanța Italia - România. Numai că, dincolo de felicitări, niciun sovejan nu s-a arătat interesat, semn că pentru ei mizeria, gunoaiele și recoltarea civilizată a acestora nu este o problemă.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu