Primăria Mera „s-a liberat”! După zece ani de procese într-un caz de corupție, conducerea instituției scapă pe motiv că faptele săvârșite s-au prescris!

Tribunalul Vrancea a decis să pună punct procesului penal în care practic întregul personal al primăriei din localitatea Mera era pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri, arată Vrancea 24. Potrivit aceleiași surse, procesul penal, vechi de zece ani, a fost închis pentru că faptele săvârșite s-au prescris, avocații motivând modificările operate în Codul de Procedură Penală.


În 2015 au fost trimise în judecată nu mai puțin de zece persoane, inclusiv primarul, viceprimarul comunei Mera, membri PSD. În același an, primarul Ion Sticlaru primea cinci ani cu executare iar viceprimarul Aurel Trifan – cinci ani cu executare. Cu suspendare au primit secretarul comunei, Mărioara Șerban (patru ani), contabilii Maria Neagu și Ionel Chipăilă (trei ani), șeful departamentului de achiziții, Ion Ionașc (trei ani).


Pentru că fraudele nu mergeau într-o singură direcție, „partenerii de afaceri” ai celor condamnați, oamenii de afaceri Dumitru Tîrlă ( DANES TRANS) și Iulian Cristian (UNIVERS NORD) au primit cinci ani cu executare la „mititica”. Afaceristul Zamfir Macovei (ZATE SERV) a luat un an cu suspendare iar dirigintele de șantier, Valeriu Iacob trei ani, de asemenea cu suspendare.


Povestea a început în urmă cu zece ani, prin anii 2008 – 2009, atunci când viceprimarul Aurel Trifan, cu binecuvântarea edilului Sticlaru, a dat „de mâncare” societăților pomenite mai sus, adică să construiască ceva drumuri și poduri în localitate. Evident că lucrurile nu au stat așa, nu s-a executat aproape nimic iar „gaura” s-a ridicat la 800.000 de lei, sumă care a intrat în buzunarul firmelor respective.
Iată că dreptate s-a făcut, justiția s-a legat la ochi și a dat cu balanța de pământ. După zece ani, toată lumea pleacă acasă mulțumită! Se pare că sentința nu este definitivă, apelul se face în termen de zece zile.

 

Adauga comentariu