Primăria Focșani vrea să folosească inteligent banii rămași anul trecut: începe și continuă investiții. Ce promitea primarul la începutul mandatului

Marți, consilierii locali focșăneni vor decide într-o ședință extraordinară ce e de făcut cu bănetul rămas nefolosit anul trecut. Conform datelor oficiale, în visterie sunt 30.597,96 mii lei, iar primarul ar vrea să bage mare parte din acești bani în investiții deja începute sau în alte lucrări, și mai și decât în acești peste doi ani de la începerea mandatului său. În 2016, primarul promitea că va face tot orașul ca o floare, punând la dispoziția noastră „cei 17 ani de experiență acumulată în administrația publică”. Sau așa scria în fluturașul de campanie, alături de dorința sa: „dorința oricărui focșănean - să facem din orașul nostru, locul în care să trăim cu drag, pentru că Focșani înseamnă #acasă”.

Ce a realizat până acum, puteți să vă convingeți singuri: ce scrie pe această hârtiuță, față de realizările din Focșaniul acestui martie 2019:

 

Primăria spune că banii rămași din bugetul anului anterior pot fi folosiți foarte bine pentru investiții: „La finele anului 2018, excedentul bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar însumează 30.597,96 mii lei. Direcția de specialitate a inventariat necesarul de finanțat și propune repartizarea unor sume ...în vederea asigurării surselor de finanțare pentru începerea/continuarea lucrărilor cât și pentru încheierea contractelor”:

Calculul este ca 25.389 mii lei să fie direcționați pentru cele de mai sus, iar restul, „de 5.208,96 mii lei va fi utilizată pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunilor de funcționare și dezvoltare în anul curent”.

Adauga comentariu