Primăria Focșani tatonează terenul pentru o clădire cu parcare subterană vizavi de Electrica. Oferă 50.000 de lei pentru un studiu de prefezabilitate și demonstrație tehnologică

În actuala parcare de vizavi de Electrica ar putea răsări o frumoasă clădire cu rădăcini adânc înfipte în pământ, pentru a susține o parcare subterană, mixtă sau supraterană și spații pentru birouri. Varianta finală a modului în care va fi compartimentată clădirea va fi stabilită după întocmirea unui studiu de prefezabilitate și demonstrație tehnologică, pentru care Primăria Focșani oferă 50.000 de lei, TVA inclus.

Vineri, municipalitatea a scos la licitație contractul pentru „servicii de întocmire documentație - cuprinzând Studiul de soluții și determinări geotehnice pentru construire clădire cu parcare subterană, pentru obiectivul de investiții Documentații construire clădire cu parcare subterană în zona parcării din B-dul Independenței – str. Leopoldina Bălănuță”. Data limită de depunere ofertă este vinerea viitoare, durata contractului fiind de 30 de zile, la care se adaugă 7 zile de verificare.

Primăria Focșani pune la dispoziție mai multe avize pentru realizarea acestor studii, singura instituție care și-a exprimat dezacordul fiind Electrica. În rest, Distrigaz a arătat că e de acord să fie mutată conducta de gaze naturale, iar CUP nu comentează în fața șefului. E drept, o adresă prin care Distrigaz își dă acordul nu există în documentație, dar probabil există undeva scriptic la serviciul de investiții al primăriri.

În urma analizării documentației depuse: nu suntem de acord cu amplasamentul obiectivului deoarece acesta afectează instalațiile CE Focșani existente în zona respectivă”, se arată în adresa SDEE Muntenia Nord, care precizează că poate fi convinsă să se răzgândească, dacă se vine cu alte planuri:

Conform informațiilor primite de la proprietarii zonelor învecinate, există posibilitatea ca terenul avut în analiză să fie străbătut de tuneluri sau beciuri subterane construite în urmă cu 200 de ani. În funcție de rezultatele obținute în urma determinărilor geotehnice, se va analiza și propune configurația, regimul de înălțime și soluția optimă din punct de vedere tehnico-economic, privind posibilitatea amplasării unei clădiri cu parcare subterană, mixtă sau supraterană și spații pentru birouri, după caz”, se arată în documentație.

Adauga comentariu