Primăria Focșani nu are cum să intervină la blocurile afectate de incendiul de la Monte Carlo, dar a eliberat un certificat de urbanism pentru „supraetajare clădire existentă”. Firma de care aparține pensiunea are datorii uriașe

A trecut mai bine de un an de la incendiul care a mistuit complet Pensiunea Monte Carlo din Focșani și a produs pagube însemnate la două scări de bloc aflate în imediata apropiere, iar locuitorii din zonă au rămas doar cu vorbe în vânt din partea autorităților locale. La acea vreme, pe primarul Cristi Valentin Misăilă l-a luat gura pe dinainte și a promis că îi va ajuta pe cei cărora le-au fost distruse apartamentele, că va refațada blocurile și că va repara acoperișurile. Între timp nu s-a întâmplat mai nimic: s-au găsit resurse pentru înlocuirea tablei acoperişul blocului A3, cel mai mult afectat de flăcări, și cam atât. Dar anul acesta în aprilie angajații din primărie și-au făcut timp să semneze un certificat de urbanism pentru „reabilitare, consolidare și supraetajare clădire existentă afectată de incendiu pentru realizare spații comerciale”. Ca să nu existe niciun dubiu, adresa imobilului unde se execută lucrarea este Bulevardul București nr. 15, solicitant - Bogdan Cosmin Cătălin.

Să fim corecți până la capăt, și primăria, prin Cristi Valentin Misăilă, are o autorizație emisă în zonă: "Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Focșani, etapa a II-a" a blocului de locuințe din B-dul București nr. 17, bl. A4, sc. 1 și 2. Nu știm care lucrare se va face mai întâi. Posibil cea de reabilitare, consolidare și supraetajare, pentru că oamenii din zonă au nevoie neapărat de „spații comerciale”. Drept e că societatea Cosmodana, căreia îi aparține fosta pensiune, ar avea nevoie de ceva mișcări financiare, dat fiind că bilanțul pe 2017 nu arată foarte bine. Societatea a fost înființată în 2005 și este deținută în totalitate de Cosmin Cătălin Bogdan, dar este administrată din 2006 de tatăl acestuia, Toader Bogdan.

Și, dacă ne uităm mai atent, nu putem să nu ne întrebăm cum a rezistat pe piață o pensiune fără niciun angajat în 2016? Aceasta ar fi o altă discuție, cert e că la Monte Carlo lipseau multe. De exemplu, autorizația pentru incediu. Iar în ceea ce privește alte autorizații necesare, încă este greu de înțeles cum era posibil ca o pensiune să fie efectiv lipită de o scară de bloc. Dar nimeni nu a spus nimic până la incendiu, acum transparența autorităților e o glumă proastă, deci multe se pot specula. Și mai ales rezolva.

Adauga comentariu