Primăria Focșani dă 350 de mii de lei la gunoi. Se majorează capitalul CUP Salubritate

Capitalul social al CUP Salubritate va fi majorat din nou, în vederea realizării unor investiții. Ultima majorare de capital a societății aflate în subordinea Primăriei Focșani a fost pentru un topitor de zăpadă și containere de cărat zăpada, investiție ale cărei rezultate nu s-au văzut însă prea mult până acum. De această dată, CUP Salubritate își dorește să investească în sistemul de reciclare al deșeurilor reciclabile, dar și să „diversifice serviciile de raparații drumuri în Municipiul Focșani”.

Astfel că a mers în ianuarie cu jalba în proțap la primărie, de unde a cerut ajutor financiar „pentru achiziționarea unor utilaje cu randament crescut, specifice activității de așternere a covoarelor asfaltice pe trotuare și carosabil, pentru a putea efectua lucrări de reparații capitale pe străzile municipiului”. Despre ce este vorba? Utilaje second hand, care ar costa CUP 61.000 euro.

O altă adresă compusă de CUP și adresată municipalității are legătură cu obiectul de activitate: deșeurile. Astfel, se dorește implementarea unui sistem de colectare a deșeurilor reciclabile, separat de cele menajere, pentru fiecare scară de bloc. Aceasta înseamnă că, în locul pubelelor care există în acest moment în peste 1.700 de locații, vor fi amplasate sisteme diferite. Suma totală estimată de CUP pentru investiție este aproape 368 de mii de lei, preț fără TVA. Cheltuială care însă depășește posibilitățile societății aflate în subordinea primăriei, motiv pentru care a și rugat municipalitatea să aducă o majorare de capital în valoare de 200.000 lei. De toți banii ar urma să se amplaseze la toate scările de bloc alte pubele: una verde, pentru deșeurile menajere, și una galbenă, pentru deșeurile reiclabile.

Și, cum principalul acționar al CUP Salubritate - Primăria Focșani - a considerat aceste investiții necesare, s-a decis să se treacă prin Consiliul Local o hotărâre prin care să se aprobe acordarea a câteva sute de mii de lei către societate. Majorarea capitalului CUP Salubritate va fi realizată prin aport în numerar adus de UAT Focșani, în sumă de 350.000 lei, bani deja incluși în bugetul pe 2018. Potrivit proiectului de hotărâre care se va discuta în legislativul focșănean, capitalul social al CUP Salubritate va fi de 5.026.500 lei, din care aportul Comunei Golești – cel de-al doilea acționar, este 500.

 

 

 

 

 

 

 

 

                              

Adauga comentariu