Primăria Focșani, „afacere de familie”? Cine cu cine se înrudește în administrația locală?

Visul american în Focșani pare a fi găsirea unui post în una dintre instituțiile bugetare, unde ziua trece, leafa merge. Mai ales că salariile sunt frumușele de câteva luni încoace, așa că cine ar putea să refuze o ocazie de a se angaja la stat? Am făcut o statistică proprie având în atenție declarațiile de avere ale funcționarilor publici din Primăria Focșani și a reieșit că, de doi ani încoace, peste 60 de persoane au fost angajate sau re-angajate pe un post. Maximul a fost în 2017: 27 de bugetari au intrat pe statele de plată ale municipalității, în 2018 au fost angajate 24 de persoane, iar în 2016 „doar” 14. Or s-a mărit schema primăriei, or au ieșit mulți angajați la pensie, or bieții oameni aveau nevoie de un job, iar primăria a făcut o milostenie... e greu de stabilit. Important este că toți au ajuns în marea familie a Primăriei Focșani. Iar unii chiar au întregit familia la propriu - fie ca angajați la un birou distanță de partenerul de viață, fie la o altă instituție plătită din banii contribuabililor.

Familia Ailincuței: nu este o coincidență, ci este vorba de chiar familia consilierului local PSD Lauriana Ailincuței. De curând, primăria avea nevoie de un inspector. Greu de găsit un adevărat profesionist, postul s-a dat pe merite doamnei Elena-Nicoleta Ailincuței, venită din creștere copil. Doamna Ailincuței s-a și încurcat nițel când a completat declarația de avere, trecând la „titular” numele soțului. Cu siguranță are experiență, sau o mai ajută și soțul (fiul Laurianei Ailincuței). Fiu, Octav Andrei Ailincuței, care este ceva la Parking. Nu taie bilete sau frunză la câini, ci e chiar șef birou! Pe site-ul ANI nu este însă nicio declarație a junilor Ailincuței. Curat legal!

Familia Chiriac: doamna Felicia Chiriac își completează prima declarație de avere ca inspector la primărie în iulie 2017. Atunci, dumneaei avea salarii încasate în trecut de la trei societăți, printre care și Premium Porc, iar soțul - Valentin Chiriac, de la o firmă privată. Ceva mai târziu, îl regăsim și pe domnul Chiriac angajat al primăriei, ca „auditor superior” - fericitul eveniment având loc în august 2017.

Familia Epure: doamna Ana-Maria Denise lucrează în primărie din timpuri vechi, pe când se numea domnișoara Munteanu. Câteva declarații mai târziu, Ana-Maria Epure este inspector, iar soțul, Dumitru Epure, angajat al SPCLEP, ca șef birou.

Familia Feroiu: pe când era domnișoara Savin, actuala doamnă Daniela Feoriu completa o primă declarație ca inspector. Domnul Gabriel Feroiu a lucrat inițial la firme private, a încasat ajutor de șomaj, iar din 2017 figurează cu prime încasări de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice.

Familia Nistoroiu: de fapt, doamna Nistoroiu a rămas pe stil vechi și apare ca o anume Nicoleta-Luminița Gavrilă. Angajată în decembrie 2016, venea din mediul privat. Practic, ajungea în primărie la câteva luni după ce actualul său soț câștiga primul mandat de consilier local PSD. Firește, totul a fost pe merit și cu examene/cunoștințe la zi. Doamna Nicoleta Gavrilă/Nistoroiu nu scrie în declarație exact cum se numește soțul, putem doar bănui că este vorba de Alexandru Nistoroiu. La ANI nu a ajuns încă declarația asumată a doamnei Nistoroiu.

Familia Georgian: doamna Antoaneta Iuliana și-a început activitatea în primărie în 2016. Din prima declarație deducem că soțul este chiar șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. În ultima declarație, ambii soți declară salarii de la Primăria Focșani.

Familia Grosu: doamna Carmen Daniela Grosu lucrează de mulți ani în primărie, anul acesta funcția fiind aceea de director executiv. În 2006, la prima declarație publicată, dumneaei era șef serviciu, iar soțul era șef secție la o firmă privată în Golești. Anii au trecut, iar domnul Costel Adrian Grosu a fost angajat câțiva ani la Poliția Comunitară, iar ulterior, din 2012, este angajat al DDSP Focșani.

Familia Grosu Dănuț și Florina: domnul este salariat al municipalității din anul 2010, dacă ne luăm de pe declarațiile completate anual. La acea dată, ca și în anii care au urmat, partenera de viață a domnului Grosu nu apare cu niciun venit. Anul acesta însă, situația se schimbă, iar doamna Florina Grosu apare cu salarii de la Drumuri Naționale Focșani.

Familia Hagiu: Margareta Hagiu are doar două declarații pe siteul primăriei. Angajată în decembrie 2017, doamna spunea la acel moment ca a avut venituri din „salariu” și din „producția apicolă și comerț cu produse apicole”. Abia din 2018 aflăm că și soțul, Marian, este bugetar, luând salarii de la Ocolul Silvic Focșani.

Familia Matișan: am scris într-un articol anterior curiosul caz al lui Dragoș Matișan, mai bine spus al soției acestuia, care a fost unul dintre oamenii doriți de către municipalitate. În timp ce Dragoș Matișan este judecat pentru fapte penale care au legătură cu frauda la referendum, soția acestuia, Marlena, a intrat în pâine ca bugetar în iulie anul 2017.

Familia Nebuneli: Aureliu Nebuneli este angajat în primărie de cel puțin 14 ani. La început, doamna Mihaela Nebuneli apărea pe declarațiile soțului doar cu veniturile ca medic de familie. Cert este că, de câțtiva ani, la rubrica venituri, doamna Nebuneli apare ca având venituri și de la Primăria Focșani, în calitate de medic la Căminul de Bătrâni Focșani.

Familia Necoară: doamna Irina abia s-a angajat la stat, în iunie 2017 completând prima sa declarație. Și atunci și acum, soțul Alin Relu Necoară, lua salarii de la Prefectură, unde este auditor.

Familia Nițuc: doamna Elena Mirela Nițuc abia gustă din viața de bugetar, începând cu iulie 2017. Însă Alin Silviu Nițuc, ca adevărat cap de familie, este angajat al primăriei din 2014. Anterior, doamna Nițuc fusese consilier de credite la o bancă.

Familia Pădineanu: aici e armonie completă. Doamna Diana Cristina Pădineanu este angajată în primărie de când completarea declarațiilor de avere este o obligație. În 2006, soțul - Cristian Pădineanu - era angajat al OCPI, unde lucrează până în 2012, când decide să meargă pe cont propriu ca topograf. Un an mai târziu este angajat la DDSP Focșani, de unde își ia și acum salariul. 

Familia Panciu: doamna Mariana Luluța Panciu a fost angajată în primărie în 2014, când deja soțul - Ionel Panciu - lucra la ENET. După câțiva ani în care a lucrat la CJ Vrancea, Mariana Panciu a revenit ca auditor la Primăria Focșani.

Pentru o bună informare, ar mai fi de menționat că la primărie mai sunt angajate și alte cupluri, încă din vremuri imemoriale. Ceea ce dovedește, până la urmă, că cel mai bun specialist e tot acela venit prin „recomandare”. 

Comentarii

cititor

22.01.2019 16:15

Buna ziua Am obs ca in articolul dvs precizati cateva persoane, dar intrebarea vine, "stiti fiecare istoric al fiecaruia cum a ajuns in post?". Poate fiecare a dat cate un examen invatand (nu ca altii care tatii lor sunt mari smekeri) si a avut o accesiune catre postul pe care il detine. Sau dvs acum faceti reportaje de kkt cand nu aveti ce scrie. S i interesativa de anumite alte persoane care detin posturi cu bani f multi, nu ceio cu un salariu de kkt de 2000 lei / lunar si cu un copil sau 2 acasa care merg la scoala si la gradinita. Sunteti niste incopetenti care aveti un ziar de kkt. Poate cei care sunt in lista au facut o facultate chinuindu-se cu rate si var de mama lor. Analizati mai intai si apoi publicati 

Adauga comentariu