Primăria din Panciu se pregătește pentru „zăpezile de altădată”. Edilul a achiziționat un vehicul special pe care va plăti peste 150.000 de euro

Orașul Panciu se pregătește de iernat, așa încât, edilul Iulian Nica s-a grăbit să achiziționeze pentru uzul localității, ca bun gospodar ce se află, un utilaj care să fie folosit la deszăpezirea drumurilor. Banii necesari pentru cumpărarea acestuia provin prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDR), așa că bugetul local a fost menajat într-o oarecare măsură.


Administrația locală s-a gândit la achiziționarea unei autobasculante dar care să fie utilată atât cu lamă, cât și sărăriță. Inițial, prețul utilajului a fost estimt la 649.860 de lei fără TVA, însă, până la urmă, primăria a bătut palma pentru 620.000 de lei fără TVA, adică 737.800 de lei cu TVA, respectiv 154.886 de euro.


După cum am aflat de la specialiștii în domeniu, consultați cu prilejul unei achiziții similare făcute de primăria Mărășești, costul unui asemenea utilaj variază în funcție de performanță, iar un preț cuprins între 140 – 150.000 de euro pare să fie potrivit pentru o mașină de nivel mediu.

 

Adauga comentariu