Primăria demolează blocul G2, însă instanța respinge pe bandă rulantă cererile de evacuare pe care municipalitatea le face împotriva chiriașilor de aici

Blocul G2, casă insalubră pentru zeci de focșăneni defavorizați - care stau claie peste grămadă în chichinețe de câțiva metri pătrați, va fi demolat, ca urmare a unui hotărâri de Consiliu Local. Municipalitatea a apelat la o serie de profesioniști pentru a evalua starea clădirii și a decis că este mai ieftin să demolezi decât să renovezi, iar de aici și până la decizia din CL Focșani a mai fost un singur pas. Și, cum proiectul a fost inițiat de chiar primarul Cristi Valentin Misăilă, concluzia clară este că vocația de constructor, vorba celui mai președinte de PSD, este încă în sânge. Toate bune și frumoase, se va iniția „procedura de demolare a imobilului bloc de locuințe Gc(P+P), cu destinația cămin nefamiliști” - construit în 1970, dar problema este alta: municipalitatea spune că evacuează locatarii de aici, fără ca evacuările să se producă în realitate!

La o verificare simplă în instanță, rezultă că municipalitatea pierde pe bandă rulantă acțiunile pe care le introduce împotriva celor care locuiesc pe Aleea Căminului, în G2. Nu doar cererile de evacuare sunt respinse, ci și cererile de obligare la „plata contravalorii chiriei, a serviciilor CUP şi Enet”. Motivul ar fi acela că acțiunile UAT Municipiul Focșani sunt neîntemeiate, chiar dacă există somații și titluri executorii de ani buni! De regulă, procesele nu durează fosrte mult. Se depun acte, se produc alte probe, iar în final rezultatul este același:

Situația e cumva explicabilă: mulți nu au contracte încheiate, iar dacă nu ai contracte, pe baza a ce să îi evacuezi sau să le impui să plătească cheltuielile? Mai ales că de atâtea mandate nu i-a deranjat aproape nimeni și se închideau ochii contra voturilor. E drept, uneori se dau și soluții favorabile:

Practic, din ce înțelegem, primarul ar vrea, dar nu se poate. Și, dacă dărâmi imobilul, ce faci cu cei care locuiesc aici?

Sursa Foto: Vrancea24

Adauga comentariu