Primăria Cotești și dreptul la replică: de la acuzații de fals la acuzații de inducerea în eroare a organelor judiciare

Primăria Cotești ne-a trimis o hârtiuță, despre care noi putem bănui că se vrea un drept la replică față de un articol apărut în Știri de Focșani. Chit că nu are caracteristicile unui drept la replică obișnuit, sau că se face confuzie între Știri de Focșani și Știri de Vrancea - apreciem că autoritățile din Cotești deschid netul „dis dă morning” și ne citesc. Și mai ales că folosesc netul pentru a căuta legislația care reglementează dreptul la replică, chiar dacă nu nimeresc neapărat esența. Domnule primar, am primit dreptul dumneavoastră la replică, prin care nu ne cereți nimic. Până la urmă, nu e treaba noastră cine cui face plângere penală. Important e că alegerile vin.

Totuși, ne-am conformat celor stipulate în hârtie, și ne-am întrunit în consiliu, potrivit reglementărilor articolului 41 alineatul 2 al Legii audiovizualului, la care faceți referire: „Consiliul va adopta procedura necesară exercitării efective a dreptului la replică sau la rectificare, precum şi orice alte măsuri necesare, inclusiv sancţiuni, în vederea garantării dreptului la replică sau la rectificare într-o limită rezonabilă de timp de la primirea cererii solicitantului”.

Cum mergem pe principiul că ce poți face azi nu lăsa pe mâine, ne-am întrunit în consiliu și am analizat cererea în comitetul redacțional condus de motanul Cici. Motanul Cici nu era în toane bune, a decis să arunce hârtia la coș. Noroc că dreptul la replică - care nu e tocmai un drept la replică - era în format electronic.

 

 

Adauga comentariu