Prim adunctul IJJ Vrancea, colonelul Dorel Iordache, este polițist prin formare și jandarm prin vocație! Și are o calitate: este consătean cu ministrul Justiției, Tudorel Toader!

Într-un articol anterior ne propusesem să prezentăm prin intermediul unui succint portret, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Vrancea. Începusem, așa cum era și firesc, cu șeful IJJ, locotenent - colonelul Adrian Babiș, însă nimic nu ne împiedică ca, în cele de mai jos, să puteți afla amănunte despre prim adjunctul inspectorului șef al jandarmeriei vrâncene, colonelul Dorel Iordache.


Colonelul Dorel Iordache s-a născut în comuna Vulturu (ca și ministrul Justiției, Tudorel Toader), într-o zi de luni, octombrie 1969, unde a și absolvit ciclul gimnazial, la Școala Generală Vadu Roșca. Termină Liceul Industrial nr.1 din Focșani (actual Colegiul „Edmond Nicolau”) și apoi, chemat de uniforma albastră, se înscrie la Școala de Subofițeri de Poliție din Cîmpina în 1991, un an mai târziu (1992) absovind-i cursurile.


După șapte ani petrecuți în rîndul polițiștilor, Dorel Iordache se gândește că n-ar fi rău să mai avanseze un pic și, la sfaturile celor mai înțelepți dintre colegi, urmează timp de cinci ani cursurile Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Al.I. Cuza” din București, de data aceasta la arma jandarmi. În sfârsit, ca totul să fie ca la carte, Dorel Iordache își trage și niște studii postuniversitare, tot în capitală, devenind astfel un expert pe problema egalității de șanse.


Experiența primului adjunct al șefului IJJ Vrancea nu este una vastă, însă se pare că este suficientă pentru ocuparea unei asemenea funcții. Între anii 1992 și 1997, Dorel Iordache este încadrat ca subofițer operativ în cadrul Poliției Municipiului Focșani iar din 1997 și până în 2007, timp de opt ani, își desfășoară activitatea pe aceeași funcție, de data aceasta în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vrancea. Vă reamintim că în această perioadă se desăvârșește și ca intelectual, subofițerul Dorel reușind să termine Facultatea de Drept. Ar fi fost frumos, pentru liniștea noastră, să i absolvit Dreptul la Universitatea București. Parcă ar fi fost altceva, nu?


În fine, timp de un an de zile, între 2007 și 2008, devine ofițer  și comandant de pluton la Detașamentul 2 de Jandarmi din Miercurea Ciuc, IJJ Hargita, acolo unde a învățat s-o rupă puțin și pe ungurește. Din anul 2008 revine la Focșani, capitala județului Vrancea, unde mai stă doi ani comandant de pluton apoi, din 2010, devine ditamai comandantul Detașamentului 1 Mobil în cadrul IJJ Vrancea. Din același an, eforturile sale sunt răsplătite cu funcția de prim adjunc al inspectorului șef, job în care îl regăsim și acum.


Din CV-ul colonelului Dorel Iordache abundă o serie de activități și responsabilități, de te și miri că mai doarme acasă. Ca să spicuim dintre nenumăratele atribuții, colonelul Dorel Iordache „cunoaște evoluția stării infracționale și contravenționale, modurile de operare, timpul și locul unde de regulă se săvârșesc frecvent infracțiuni”. Practic, prim adjunctul IJJ este ca personajul interpretat de Tom Cruise în Minority Report. De asemenea, printre atribuțiile sale se găsesesc o multitudine de: aduce, procură, coordonează, execută, controlează, urmărește, întocmește, organizează și stabilește, de te ia și capul.


Așa cum reiese din CV, Dorel Iordache stăpânește limba maternă și strunește așa și așa engleza și franceza, pe scurt: frangleza! Aptitudinile și competențele sale simple sunt că este (sic!) expert în egalitate de șanse, așa cum am amintit anterior. De asemenea, la cele organizatorice (aptitudini și competențe) sunt trecute calități distinctive pentru un jandarm cu greutate: „disciăplinat și organizat, abilitat în a planifica, executa, coordona, îndruma, verifica și evalua activitatea specifică”. Ce frumos ar fi fost ca printre acestea să se fi strecurat și un modest „gândi”...


În final am păstrat aptitudinile și cometențele tehnice ale colonelului Dorel Iordache, care sunt vaste. Prim adjunctul IJJ Vrancea are, printre alte cunoștințe, amici, prieteni, rude, cunoștințe de operare PC. Acestea ne sunt prezentate pe rând: „Mixcrosoft Word, navigare pe internet, creare fișiere și salvare baze de date, crearea de tabele pe baza unor date/practică individuală”. Peste toate acestea trebuie să amintim și că ofițerul are permis de conducere  - categoriile B și E, obținute în 1993.

 

 

Comentarii

Anonim

18.10.2018 08:13

Nu e nici un consatean cu ministrul justitiei. Ati fost informati prost. Colonelul este din vadu rosca si ministrul este din vulturu.

MIRCEA

17.11.2018 18:15

 COLONELUL CIORDACHE IN ANUL 2007 S-A IMPRUMUTAT DE BANI IN BANCA SI A DAT SPAGA CA SA AJUNGA OFITER.  ASTA E ADEVARUL. CA DACA NU DADEA SPAGA LA BUCURESTI NU AJUNGEA.

Adauga comentariu