Președintele CJ Vrancea cheamă în ajutor oficialitățile de la București pentru a planta pomi. Pe Facebook, unde se întâmplă toate!

Nebunie pe Facebook! Marian Oprișan face apelul către oficialitățile de la București pentru a veni în Vrancea - numai cu echipament corespunzător - în vederea participării la plantarea a „112.500 puieți în memoria celor care au scris cu sânge „Pe aici nu se trece!” în Primul Razboi Mondial”. Din nefericire, apelul de pe Fb nu a fost subliniat și de taguri, așa cum se face în mod normal, pentru a atrage atenția celor de la București. Sperăm însă ca celor nominalizați să nu le scape postarea și să se prezinte la apel. Chiar și în lipsa unei notificări și a unei invitații oficiale!

Dacă ne luăm după „invitație”, doar cei care vor fi prezenți la această campanie de împădurire - după ce s-a furat material lemnos ca în codru - vor dovedi că sunt „buni români”. „În anul Centenarului Marii Uniri, în județul Vrancea prinde rădăcini un proiect de mare însemnătate pentru memoria și conștiința colectivă națională, datorită voluntariatului românilor. Ne sunt alături, ca parteneri, postul de televiziune Antena 3, Ministerul Apărării Naționale (MAPN), Regia Naționala a Pădurilor- Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea”, se arată în comunicatul oficial de pe pagina CJ Vrancea.

Ultima acțiune de acest gen a avut loc în noiembrie, când, se arată într-un comunicat anterior, „au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejari, pe o suprafață de 10 hectare, dând dovadă de o mobilizare extraordinară, fapt care a depășit cu mult așteptările organizatorilor. Din dorința de a onora memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, s-a născut ideea plantării unei păduri de stejari pe o suprafață de 75 ha, sub forma unui parc deschis publicului, în apropierea Mausoleului Mărășești. Fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat în mod simbolic de un stejar în Parcul Memoriei Naționale”.

Ei, pe lângă anunțurile oficiale, pe Facebook simțim nevoia să facem și mai mult: „sâmbătă 21 aprilie 2018, de la ora 10.00 vă așteptăm la Mărășești, în Vrancea pentru a planta împreună stejari pentru eroi în Parcul Memoriei Nationale - „RoMândria”. Pe această cale fac un apel public către: Președintele României - domnul Klaus Iohannis, Președintele Senatului - domnul Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților - domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrul României – doamna Viorica Dăncilă, dar și către miniștrii din Guvernul României pentru a participa la campania de plantare. La fel ca și la ediția precedentă, vă rog să vă echipați corespunzător, cu un hârleț/lopată, cizme din cauciuc și să respectați măsurile și instrucțiunile de plantare”. S-a înțeles, da? 

Adauga comentariu