Președintele ALDE Vrancea nu vrea împotriva PSD! Ionel Cel-Mare: „Decizia nu o ia numai domnul Tăriceanu! O ia Biroul Politic Național din care fac și eu parte!”

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat repede pe Facebook o nouă alianță între ALDE și partidul fostului premier Victor Ponta, Pro România, probabil supărat că nu a fost desemnat unic candidat la prezidențiale. Spre surprinderea tuturor, Victor Ponta a declarat că deocamdată sunt doar discuții și că o eventuală alianță cu Tăriceanu va fi posibilă doar prin ieșirea ALDE de la guvernare.


Dacă ar fi să luăm în calcul această posibilitate, asta ar însemna și ruptura alianței PSD – ALDE din consiliile locale și județene din țară. În Vrancea, partidul lui Tăriceanu are 43 de consilieri locali și doi consilieri județeni care, dacă ar fi să-l credem pe liderul ALDE, sunt gata să „întoarcă armele”  împotriva PSD. Dar ce spune oare liderul ALDE din „provincia europeană” condusă de Marian Oprișan? Generalul Ionel Cel-Mare crede că un război fratricid între cele două formațiuni este exclus iar o eventuală ieșire de la guvernare... de neconceput!


„Eu am spus întotdeauna că ALDE nu are de ce să iasă de la guvernare. Nu știu ce condiții au pus cei doi lideri de partid dar părerea mea este asta: nu trebuie să ieșim de la guvernare pentru că ne-am asumat un program pe care trebuie să-l ducem la bun sfârșit. În orice caz, decizia nu o ia numai domnul Tăriceanu, o ia Biroul Politic Național din care fac și eu parte. Se va lua o decizie... dar nu cred că dorește cineva să iasă de la guvernare”, ne-a spus președintele ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare.

 

Adauga comentariu