Premierea elevilor fruntași de la bacalaureat a devenit obiect de dispută între PSD și PNL. Consilierii ambelor tabere au depus inițiative în acest sens, însă liberalii spun că social-democrații le-au furat ideea!

Imediat după afișarea rezultatelor examenului de bacalaureat, consilierii liberali au întocmit un proiect de hotărâre prin care se propunea premierea financiară a celor opt elevi din județul Vrancea care au obținut nota 10. Proiectul prevedea alocarea sumei de 8.000 de lei din bugetul primăriei pentru recompensarea elevilor, fiecare dintre aceștia urmând să primească câte o mie de lei.Aceeași inițiativă au avut-o și consilierii PSD+ALDE care au depus, la rândul lor, un document în acest sens.

Miercuri, 4 iulie, consilierul liberal Alina Drumea a înregistrat documentul la primărie, însă astăzi a avut neplăcuta surpriză să constate că proiectul de hotărâre similar era inițiat de politicienii din PSD. În opinia Alinei Drumea, singura explicație este că social-democrații au furat fără rușine proiectul, însușindu-și inițiativa Partidului Național Liberal. După cum știe toată lumea, adevărul se află pe undeva, la mijloc, așa încât am stat de vorbă cu câțiva dintre consilierii puterii, în speranța că vom dezlega misterul.

 Pe consilierul PSD Radu Nițu l-am întâlnit în mijlocul târgului, întreținându-se amical cu câțiva polițiști. L-am întrebat ce știe despre proiectul de hotărâre, cine l-a inițiat și când a fost înregistrat:

Radu Nițu: aaaa, da, premiem copiii cu note bune, este o inițiativă foarte bună.

Reporter: cine a inițiat proiectul?

R.Nițu: nu mai știu. Suntem trecuți toți acolo, e un pomelnic de nume. Eu am semnat și asta a fost tot.

R: când ați semnat?

R.Nițu: acum câteva zile, nu mai știu...imediat după ce s-au dat rezultatele.

R: este proiectul dumneavoastră?

R.Nițu: păi, dacă noi l-am semnat!

 Cătălina Lupu, consilier local din partea ALDE, ne- a spus că, de fapt, dânsa se află printre inițiatorii proiectului.

C.Lupu: sunt unul dintre semnatarii acestei solicitări. Noi am înregistrat solicitarea imediat după ce s-au afișat rezultatele, miercuri. Este posibil ca documentul să fi fost înregistrat chiar din acea dată...nu știu să vă spun, darștiu că sunt unul dintre semnatari. Miercuri s-a întâmplat lucrul acesta. Am premiat și anul trecut și imediat după rezultate am făcut această solicitare. Nu știu când au depus și cei de la PNL dar vă asigur că, fiind cadru didactic, la asta m-am gândit prima dată. Noi cred că am depus puțin mai devreme. Vă asigur de faptul că, mai rapid decât m-am gândit eu, nu s-a gândit nimeni.

Și consilierul PSD Petruț Mihai avea cunoștință despre această inițiativă, chiar dacă era plecat din localitate.

M. Petruț: eu am fost plecat zilele acestea dar există proiect pentru cei care au luat zece la bacalaureat. Nu știu cine a inițiat proiectul, probabil domnul primar, dar anul trecut a fost același lucru. Am dat 500 de lei pentru elevii care au luat zece la evaluarea națională și câte o mie de lei pentru cei care au luat nota maximă șla bacalaureat. Oricum, aveam în plan și anul acesta. Dacă am dat câte 500 de lei pentru evaluarea națională, cu siguranță că la următoarea ședință vom aproba câte 1.000 de lei și pentru cei de la bacalaureat.

Adauga comentariu