Premieră mondială! IPJ Vrancea „a depistat” un bărbat care „avea asupra lui trei biciclete”!

Am spus-o și o repetăm: limba de lemn nu a murit, ea trăiește printre noi și face copii! Unele dintre comunicatele pe cate le primim la redacție din partea unor instituții publice frizează absurdul. Desigur, suntem de acord că fiecare domeniu de activitate are un limbaj de specialitate, dar până a contorsiona limba română, storcând-o de oriceînțeles, asta depășește nivelul nostru de înțelegere. Lucrurile astea se întâmplă mai ales în instituțiile militarizate, acolo unde și creierul poartă uniformă.


Propunem spre exemplificare un comunicat venit din partea IPJ Vrancea. Aflăm de acolo că polițiștii focșăneni „au depistat un bărbat (...) care avea asupra lui trei biciclete”. Uluitor, nu-i așa? Oare cum purta cetățeanul respectiv cele trei biciclete? Avea probabil una sub fund, una în buzunarul de la piept iar cea de a treia o pusese breloc la chei! Nu e de colo, nu-i așa, să ai asupra ta trei biciclete!


Comunicatul ne mai informează că „în urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Focșani s-a stabilit că (...) bărbatul ar fi sustras o bicicletă din fața unei frizerii aflate la parterul unui bloc, care nu era asigurată”. Este clar, frizeria nu era asigurată și hoțul a plecat la plimbare cu bicicleta, aflată din întâmplare la parterul blocului. De asemenea, comunicatul ne spune că „s-a stablit” că bărbatul „ar fi sustras” bicicleta. Păi, e sigur sau o dăm pe bâjbâite?


Din același comunicat  înțelegem că omul a mai „speriat” o bicicletă, în ciuda faptului că aceasta era legată cu lanț și lacăt de un suport special. Și aici apare un alt semn de întrebare. Dacă omul „avea asupra sa trei biciclete”, în comunicat se pomenește doar de două: cea luată din fața frizeriei și aceea pe care „a împrumutat-o” din fața unui supoermarket. Și atunci, unde este a treia?


Din cele înfățișate în comunicatul de presă, rezultă că hoțul „a săltat” bicicletele în timp ce se afla el însuși călare pe una, probabil furată și aceea. Asta, dacă nu cumva era a lui, lucru deloc imposibil având în vedere faptul că una dintre cele mai mari plăceri ale românului este să-și fure singur căciula!

 

Adauga comentariu