Prefectura Putna - a doua „gaură neagră” după ENET?

Prefectura Putna începe să semene îngrijorător de mult cu ENET Focșani care, la rândul său, e leit Mânăstirea lui Manole, varianta fără Ana lui Manole, dacă ne este permis să ne exprimăm așa. Ei bine, aflăm că după mai bine de un deceniu de când se tot investește în sărmanul edificiu, nici acum nu este gata, clădirea având nevoie de noi și noi reparații.


Aflăm de pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) că CJ urmează să injecteze o nouă sumă de bani, respectiv 777.848 lei cu TVA (163.410 euro), destinată: unu – lucrărilor de remediere a degradărilor; doi – pentru lucrările începute și neterminate de reparații; trei – lucrărilor ce s-au ivit din senin ca rezultat al „găsirii unor noi soluții tehnice de execuție”.


Câștigătoarea licitației și cea care se va ocupa de noile activități de cârpire a edificiului este Societatea DEDAL BAHAMAT din Galați, concitadină cu VEGA 93, compania care și-a frânt gâtul, ce dezastru!, înainte de a termina pe deplin lucrările la Prefectura Putna. Așadar, DEDAL BAHAMAT, împreună cu N.S. CONSART Jariștea și A.G.GRUPINSTAL Focșani s-au apucat de treabă în iunie 2018, după ce au preluat ștafeta de la VEGA 93, însă pe parcurs au început să apară tot felul de chițibușuri care, nu-i așa?, costă bani.


Prefectura Putna a fost scoasă „din grafic” în 1992 și a fost preluată în 2004 pentru o mai lesne reabilitare, însă lucrările au început în 2008 și s-au oprit în 2013: VEGA 93 pusese batista pe țambal! Cu toate acestea, CJ Vrancea i-a decontat cam 8,5 milioane de lei (aproape 1,8 milioane de euro). Așa intră în schemă DEDAL BAHAMAT & Co care intră pe fir în 2018 contra sumei de 5,8 milioane lei (aproximativ 1,2 milioane de euro).


Stăm și ne gândim la un singur lucru: la câți bani s-au băgat în clădire, nu era mai înțelept să se adopte metoda Cătălin Vrabie – Casa Căsătoriilor? Adică, o dărâmam și construiam alta nouă!

 

Adauga comentariu