Povestiri din societatea blestemată sau supărările judelui Misăilă

Primarul Cristi Misăilă și-a descoperit o nouă pasiune: călcatul în străchini. După ce a rasolit treaba cu „morcoveața” din Piața Unirii, lăsând-o dezbrăcată pe timp de iarnă și atrăgându-și astfel multe, foarte multe vorbe de duh din partea lui Marian Oprișan, edilul și-a pus în scufiță să nenorocească o societate aflată în subordinea consiliului local. Cristi Misăilă nu vrea să înțeleagă și pace că instituția pe care o conduce vremelnic nu a fost moștenită de la tătâne-său, ci aparține locuitorilor orașului Focșani.

Așa după cum voroveam ceva mai devreme, anul acesta, Cristi Misăilă și-a pus în cap să-o trateze în cel mai respectuos mod pe Baba Iarna. Cu alte cuvinte, să deszăpezească la timp străzile din municipiu, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de iarnă, dar cât se poate de normal. În schimb, pare că primarului îi place să-și bată cuie în talpă.

Surse de încredere din cadrul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice ne-au mărturisit cu mâna pe inimă că primarele a luat-o razna. După prima ninsoare de anul acesta (cam obosită, trebuie să recunoaștem) edilul a intrat în priză. A răcnit ca utilajele să fie scoase pe străzi, indiferent de situație, și să se acționeze ca de frica morții. Ceea ce s-a și făcut, cu prisosință.

Așa a fost posibil ca societatea CUP Salubritate, delegată de primar să se ocupe anul acesta cu deszăpezirea, să arunce pe străzi o sută de tone de sare, nici mai mult nici mai puțin, în condiția în care pe drumurile naționale s-a împrăștiat jumătate, adică cam 50 de tone. Și asta nu e totul! Pișcat de vreo muscă cu trompa subțire și veninoasă, primarul și-a-ncordat pieptuțul și a declarat că primăria nu va plăti societății CUP Salubritate nici un sfanț! Adică peste 50.000 de lei!

Întrebare: dacă în 24 de ore s-a cheltuit suma aia, cât o să coste întreaga iarnă în Focșani?

Istorisirile pe care le-am cules (precum Petre Ispirescu) de la oameni de bine din Direcția de Dezvoltare par să se confirme. Pe lista proiectelor de hotărâre din următoarea ședință nu apare nici un fel de plată în acest sens. Așteptăm să mai treacă vreme, să mai ningă nițel și să vedem ce se-ntâmplă. Și mai strecurăm una: într-o discuție aprinsă și la nervi primarul a promis că va desființa CUP Salubritate și că deszăpezirea se va face cu firme private. MO o fi auzit de asta?  

Adauga comentariu