Poveste polițistă din Odobești. Cum „au prins” oamenii legii un infractor condamnat de danezi la 10 ani de închisoare!

În urmă cu mai bine de un an, polițiștii orașului Odobești s-au confruntat cu un caz deosebit. Un infractor cu antecedente serioase s-a predat la poliție, asta după ce, inițial, a scăpat de oamenii legii după o urmărie ca în filme pe străzile din localitate. În prezent, infractorul este trimis în judecată riscând o pedeapsă serioasă, mai ales că are în spatele său o „coadă” de toată frumusețea.


Pe 13 decembrie 2017, în jurul orei 17.30, polițiștii din Odobești se aflau pe una dintre străzile localității și efectuau un control de rutină. La un moment dat, ei au oprit un autoturism marca Opel Vectra și au cerut șoferului să prezinte documentele sale și actele autoturismului. Omul de la volan a schițat un gest, ca și cum ar îndeplini cerința polițiștilor, însă, brusc, a băgat în viteză și a demarat în trombă.


Luați prin surprindere, polițiștii nu și-au pierdut sângele rece și au pornit în urmărire. Ceea ce părea la început o misiune fără incidente, se transformase brusc într-o secvență din filmul „Gone in 60 seconds”. Urmărirea a continuat până la intrarea în comuna Jariștea, acolo unde urmăritul a virat pe un drum lăturalnic care l-a purtat într-o parcelă cultivată cu viță-de-vie.


Din cauza vitezei și a drumului îngust, autotrismul condus de șoferul fugar a intrat în coliziune cu remorca unui tractor în care se aflau trei oameni. Grăbit, el a abandonat mașina, devenită acum inutilă, și a luat-o la fugă printre rândurile de vie, reușind să scape de oamenii legii. Cel puțin deocamdată.


A doua zi, spre surprinderea polițiștilor din Odobești, fugitivul a intrat în secție și s-a predat, recunoscând că el a condus autovehiculul Opel Vectra, care de altfel era proprietatea sa, și că nu are permis de conducere, acesta fiind de fapt și motivul pentru care fugise de polițiști. Dar asta nu e totul.


În urma verificărilor s-a aflat cine era șoferul fugar. Se numea B.M., domicilia în Odobești și avea 40 de ani. De asemenea, bărbatul „se afla în posesia” unei fișe de cazier extrem de bogate. El mai fusese condamnat de cinci ori pentru violare de domiciliu, furt calificat și mai multe infracțiuni la regimul silvic. Mai mult, B.M. era pasibil de aplicarea prevederilor legale privind recidiva postcondamnatorie, întrucât ispășise și o pedeapsă cu închisoarea.


Concret, B.M. fusese condamnat de un tribunal din Danemarca la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie și furt calificat, sentință recunoscută de Curtea de Apel București. Așa se face că între 9.08.2012 și 28.07.2015 B.M. a executat trei ani de pușcărie, fiind liberat condiționat cu un rest de 1.208 zile (cam trei ani și jumătate). Până acum, când a fost trimis din nou în judecată pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, B.M. a fost cercetat în stare de libertate.

 

Adauga comentariu