Poveste din Mărășești. Un angajat al primăriei îl acuză pe Valerică Chitic de hărțuire!

Un angajat al Primăriei Mărășești îl acuză pe edilul Valerică Chitic de hățuire. Nelu Buhai spune că primarul îi poartă sâmbetele și-i caută nod în papură pentru a-l da afară din primărie. Tânărul a fost până de curând servant în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din subordinea administrației locale, însă în urma unor abateri repetate, „vânate de primar” prin șeful SVSU, a fost retrogradat pe o perioadă de 60 de zile (20 februarie – 20 aprilie) la „munca de jos”, respectiv la întreținere spații verzi.


Nelu Buhai mai spune că nu este singurul vizat de primar, alături de el fiind sancționat și un alt coleg. Tânărul ne-a explicat că originea acestor abuzuri ale primarului își au originea cu ceva timp în urmă, atunci când Valerică Chitic, în virtutea unei datorii pe care o avea față doi muncitori (ce prestaseră pentru el dar nu fuseseră plătiți) le-a promis acestora slujbe bine plătite la SVSU.


„Domnul primar a folosit niște oameni la muncă și nu s-a achitat de datorie așa că le-a promis că-i angajează la pompieri în locul nostru. Pe mine m-a dat la mătură ca să mă facă să-mi dau demisia și îmi caută tot timpul nod în papură”, ne-a spus Nelu Buhai.


Fostul pompier al primăriei nu a vrut să lase lucrurile așa. El a vorbit cu un avocat și a mers în fața instanței, convins că i se face o nedreptate. Nelu spune că în cei 15 ani de când a fost încadrat la SVSU Mărășești și-a riscat viața de multe ori și a salvat-o pe a altora, așa că nu merită ceea ce i se întâmplă acum.


Nelu Buhai mai spune că lucrurile nu s-au oprit aici. Soția sa a născut de curând (27 martie) și a solicitat cele cinci zile libere la care are dreptul conform legii. Nelu plănuia să fugă până la Mioveni, acolo unde născuse soția, însă planurile i-au fost date peste cap în chip neașteptat. Deși i s-a spus că nu este nici o problemă, ulterior conducerea primăriei și-a schimbat decizia și l-a amânat până pe 1 aprilie.


Nelu Buhai spune că este disperat și că aproape  nu mai rezistă presiunilor. El ne-a mai spus că primarul l-a amenințat de mai multe ori prin interpuși: „Mi s-a transmis de altcineva că domnul primar a spus că îmi rupe o mână și un picior. Altădată s-a exprimat cum că o să am mari probleme cu circulatul mașinii în Mărășești”.


Chiar dacă primarul îi face zile fripte, Nelu ne-a mai spus că nu va abandona lupta și că va merge până în pânzele albe pentru a-și câștiga dreptatea.

 

Adauga comentariu