Poșta Română își închiriază spațiile din Vrancea

Comercianții mici și mari sunt ademeniți cu o ofertă imbatabilă: Compania Naţională Poşta Română închiriază spații în mai toată țara. Conform unui anunț din septembrie, trei dintre acestea sunt și în Vrancea, însă nu este pentru prima dată când se încearcă atragerea de clienți. Cu toate acestea, nimeni nu pare interesat să își desfășoare activitatea într-unul din spațiile folosite intens în anii de glorie ai Poștei Române. Poate și pentru că parte din clădiri sunt în diverse stadii de degradare, dovada faptului că nimeni nu a mai trecut pe acolo de ceva timp. La noi, scoase pentru a fi închiriate sunt imobilele din Paltin și Movilița, o parte din oficiile poștale, dar și la Adjud - spațiul în care a funcționat cu mulți ani în urmă un punct de tranzit în zona gării din cel de-al doilea municipiu al Vrancei. Spațiul ar putea fi atrăgător în aceste condiții pentru comercianți, însă, fiind într-o stare avansată de degradare, mușteri care să îl închirieze sunt greu de găsit.

Potrivit anunțului, totul este coordonat nu de către oficiile județene, ci la nivel central. Astfel, detalii pot fi obținute la 0722.153.039, sau ileana.mincu@posta-romana.ro. Situația ne-a fost confirmată și de șeful Oficiul Județean de Poștă Vrancea, Camelia Iliescu. „Eu aici nu sunt abilitată să vă dau informații, puteți discuta direct la Companie, la București. Noi putem doar facilita legătura cu Compania, dar nu avem autoritatea de stabili sau negocia prețul”, ne-a declarat aceasta.  

Deși este este o instituţie publică, fiind deţinută de statul român - prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în proporţie de 75%, şi Fondul Proprietatea (FP), cu 25%, Poşta Română îşi constituie veniturile din contracte comerciale şi se autofinanţează. În continuare, Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România, deci nu ar depinde neapărat de veniturile din chirii. Cu toate acestea, încă din 2017  Poşta Română anunța că vrea să valorifice reţeaua de oficii poştale situate în mediul urban, „prin oferirea spre închiriere a unor spaţii destinate instalării de automate bancare (ATM)”.

Adauga comentariu