Ponta a venit la Focșani cu o ofertă pentru Marian Oprișan: „Să-și facă dreptate!”

Victor Ponta a venit astăzi la Focșani, împreună cu Mihai Tudose, ca să zică practic nimic despre ce înseamnă partidul său, PRO România, la noi în județ. În afară de faptul că și PRO România se laudă cu oameni care nu au făcut niciodată politică, nici fostul premier Mihai Tudose, nici Victor Ponta nu au nominalizat persoanele care fac parte din filiala Vrancea. Cu toate acestea, ambii sunt ferm convinși că, vorba aia, au cu ce. Ba mai mult, cei doi au lăsat să se înțeleagă că au oameni de valoare: chiar și primari din județ ar fi interesați de noua formațiune politică. Însă PRO România este un partid liber, fiecare decide ce și cum va fi în fiecare filială, a asigurat Tudose. Avantajul pe care îl au: „Ne cunoaște lumea”, spune Victor Ponta. „Ne facem structuri, iar data viitoare ne vedem cu o structură interimară”, a spus Ponta, referitor la componența filialei Vrancea a PRO România.

Sunt bineveniți și votanții PSD nemulțumiți și votanții PNL”, a spus Tudose, arătând că ei sunt „o echipă sănătoasă la cap, care știe ce are de făcut”.

Încă de la început, Ponta a subliniat că nu a mai fost invitat la Focșani cu ocazia zilei de 24 ianuarie, aluzie la „prietenia” strânsă pe care o avea în vremuri de demult cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan. Ponta spune că nu a mai luat legătura cu Oprișan de mult timp, însă are pentru acesta „o ofertă”: „Să rămână în PSD, să lupte cu cel care l-a vorbit de rău și l-a săpat întotdeauna, și anume prietenul lui bun, Liviu Dragnea”:

În rest, atât Ponta cât și Tudose au caracterizat Guvernul susținut de partidul care i-a propulasat în politică ca unul foarte slab, iar pe unii membri nu i-au iertat. S-au spus vorbe grele: „Golanii ăștia, hoții ăștia”. „PSD-ul de acum nu mai are nicio legătură cu ce era. S-a dus în cu totul altă parte. PSD a avut o faimă, care pe mine cel puțin m-a făcut să intru în partid: și anume că PSD e capabil să guverneze bine. De aia am intrat în PSD, pe vremea domnului Năstase. Din păcate, mă uit și eu în sondaje: este cel mai slab Guvern după 1989. Mult mai slab decât Guvernul Boc, sau Guvernul Ciorbea. Sau mă rog, că nu guvernează. E un Guvern paralel, la Scroviștea, cu domnul Dragnea, Arsene și Vâlcov. Am văzut că Oprișan nu s-a calificat în statul paralel, în guvernul paralel. Nici în cel real, nici în cel paralel. În partea cealaltă, la PNL... Sincer, e alternativă PNL? Nu reușesc să văd un program economic, măsuri serioase, domnul Orban nu cred că e mai popular decât domnul Dragnea. USR sunt foarte radicali. Dar de la radicalism și până la a guverna țara e un drum foarte lung. De aceea la PRO România cred că acesta este argumentul principal: faptul că ne-am strâns niște oameni care am guvernat cu lucruri bune, cu lucruri mai puțin bune, dar chiar am învățat ce înseamnă guvernarea țării. De la anul o să vină nota de plată, vă spun!”, s-a exprimat Victor Ponta.

Cât despre Sebastian Ghiță, un alt prieten al său din vremuri bune, Ponta a lăsat să se înțeleagă că fiecare are de acum propriul drum. Ghiță, abia scăpat de problemele cu justiția, a declarat recent că vrea să fie europarlamentar și că este cel mai potrivit om pentru asta. „Îi urăm succes. Nu ne batem pe aceeași votanți, însă cred că Sebastian Ghiță cu PRU îl vor obliga pe Dragnea să se decidă dacă e naționalist antieuropean sau e progresist proeuropean că nici el nu mai știe. Deci succes, mai ales că îi creează probleme lui Dragnea!”, a mustăcit Ponta.

Adauga comentariu