„Polițistul local din imagine” contraatacă: „Domnul era staționat neregulamentar!”

Se pare că articolul nostru de astăzi „Poliția Locală Focșani la datorie: Amendați, amendați și iar amendați!” a avut ecouri și în rândurile celor din instituția respectivă. Asta e bine, îneamnă că nu scriem de florile mărului și că efortul nostru de a prezenta unele aspecte ale urbei atrage atenția. Așa că ne-am bucurat mult atunci când polițistul local care și-a îndeplinit cu multă râvnă activitatea zilnică ne-a transmis un mesaj lămuritor.


„Ca să lămurim unele aspecte. Domnul era staționat neregulamentar la cca 2 metri față de trecerea pentru pietoni. Am oprit, am făcut câteva fotografii, am așteptat 6 minute după care am solicitat mașina de ridicări. In timpul operațiunii de ridicare s-a prezentat conducătorul auto, s-a dispus încetarea operațiunii de ridicare, s-a legitimat conducătorul auto și i s-a cerut să achite 50 lei taxă de deplasare a autovehiculului de ridicări.


Taxa este prevăzută în OUG 195\2002 R și cuantificată prin HCL 160\ 2017. Domnul a preferat circul și scandalul. Până una , alta este totuși o trecere pentru pietoni. Vorbiți de lipsa acută a locurilor de parcare!? Mergeți în parcările din supermarketuri și veți vedea locurile de parcare pentru persoanele cu handicap ocupate de cei care nu au acest drept. Cât despre educație și o anumită școală, facultate uitați-va la comentariile dumneavoastră! A fi educat nu înseamnă să te lauzi cu ,, școlile tale " când de fapt tu de abia ai 10 clase.


Din spatele unui profil de Facebook e simplu să înjuri un om. Aș mai avea multe de spus dar mă opresc aici deoarece nu vreau să vă plictisesc. Pentru cei care opresc/staționează pe trecerile pentru pietoni sau în fața lor și nu înțeleg gravitatea faptei voi proceda la fel. Conducătorii auto știu cât de util le este atunci când au vizibilitate maximă asupra pietonului aflat în traversare pe trecerea pentru pietoni. Cu stimă, polițistul local din imagine.”


Acestea fiind spuse, i-am transmite stimatului polițist din imagine că nici nu ne-a trecut prin cap să acuzăm instituția unde lucrează de lipsa locurilor de parcare sau de faptul că polițiștii locali își fac datoria. Problema este că șoferii sunt vânați de poliția locală ca bizonii de indienii apași pe câmpiile din vestul Arizonei.


Se pare că avem cu toții nevoie de o soluție de compromis întrucât două lucruri sunt clare: unu – nu vom avea niciodată locuri de parcare suficiente în oraș și doi – cetățeanul din Focșani nu vrea în ruptul capului să renunțe la confortul (nu vorbim aici de necesitate) mersului cu mașina într-un oraș cât un cartier al Bucureștiului.

 

Adauga comentariu