Polițiștii au dat amenzi de 10.000 lei și au confiscat lemne de la un depozit din Negrilești

Nereguli sancționate la un depozit de materiale lemnoase din localitatea Negrileşti, unde ieri polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și cei ai Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani au efectuat un control pe linie silvică. După ce s-a verificat emiterea, înregistrarea și circulația documentelor cu regim silvic de către operatorul economic, polițiștii au constatat că, începând cu 4 mai și până la data controlului, în depozit fuseseră înmagazinați nu mai puțin de 18,77 mc lemn foc - fag, fără documente de proveniență legală.

De asemenea, în aceeași perioadă, au fost expediate din acest depozit cantitățile de 15,00 mc lemn foc din specia plop și 3,77 mc lemn de foc din specia mesteacăn, fără avize de însoțire a materialelor lemnoase, conform prevederilor legale. Totodată, în urma analizării modului de emitere și completare a avizelor de însoțire de către personalul delegat al operatorului economic în cauză, s-a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de completare al acestora. 

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare de 10.000 lei, fiind totodată dispuse măsurile complementare de confiscare a cantității de 18,77 mc lemn foc fag, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic A.O.V.P. Tulnici, precum și confiscarea contravalorii cantităților de 15,00 mc lemn foc plop și 3,77 mc lemn foc mesteacăn, în valoare totală de peste 2.400 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea. 

Mergând pe fir, polițiștii au descoperit nereguli și la una din obștile de pe raza de competență a Secției 8 Poliție Rurală Tulnici. Astfel, biroul de presă al IPJ Vrancea detaliază că, pe 7 mai, obștea „a transportat în baza a 8 avize de însoțire, pe care le-a emis către membrii obşteni, cantitatea de 20 mc lemn de foc din specia fag în plus, faţă de datele înscrise în documentele de însoţire, precum şi cantitatea de 20 mc lemn de foc din specia mesteacăn, în minus faţă de aceleaşi documente.

În cauză, obștea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, fiind totodată dispuse măsurile complementare de confiscare a cantității de 20 mc lemn foc fag, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic A.O.V.P. Tulnici, precum și confiscarea valorică a cantității de 20 mc lemn foc mesteacăn, în valoare de peste 2.900 lei”. 


Adauga comentariu