Polițist vrâncean despre tragedia de la Timiș: „Tu, Cristian, și ceilalți colegi ați murit degeaba... Va fi ca înainte”

Polițiștii din țară sunt îngroziți de ceea ce s-a întâmplat duminică, când un coleg de-al lor a fost împușcat mortal în timpul unei acțiuni. De atunci, organele de conducere - inclusiv ministrul Carmen Dan - au ieșit cu fel de fel de declarații. Nu este prima dată când se întâmplă un asemenea tragic incident și probabil nici ultima oară. Pentru că nimeni nu face nimic concret pentru a-i proteja pe cei care își riscă viața. Iar mulți polițiști se simt trădați și mințiți. Într-o postare pe Facebook, un polițist vrâncean care de regulă nu se ferește să pună punctul pe „i” scrie despre incidentul de la Timiș, despre promisiuni și, mai ales, despre adevăr: „Va fi ca înainte”.

„Nu, nu va fi nicio demisie. Nici de onoare, nici demitere. E ceva firesc în mediul politic. Să nu-ți asumi nimic. Să arunci vina pe alții. 
Cum spunea și Marian Godină, Doamna ministru, în afară de a participa la câteva înmormântări ale unor polițiști căzuți la datorie și promisiuni false, a făcut #NIMIC! Ar fi anormal ca la vârsta noastră să ne îmbrace Domnia sa. Știm să ne îmbrăcăm singuri. Dacă avem cu ce.

Aaa... a mai făcut ceva... A reușit să atragă ura întregii țări asupra unei arme, până atunci respectabilă, din MAI : Jandarmeria. A reușit să folosească jandarmii pentru apărea ideilor bolnave de partid, de genul sârme-n priză, în dos sau asasini plătiți, așa a fost și ideea de anarhie regizată din 10.08.2018. Doar în mintea lor. Jandarmii sunt aceiași care salvează vieți la inundații, sunt aceiași care salvează viețile turiștilor temerari, sunt aceiași care restabilesc ordinea la meciuri, pentru ca tu să vii cu soția și copilul pe stadion și să te simți în siguranță, sunt aceiași care patrulează străzile non-stop ca orașele să fie mai sigure. Însă în final, vinovații vor plăti. Așa sper.

Și nu, nu se va schimba nimic. Cum nu s-a schimbat nimic în 30 de ani. Dimpotrivă, tot mediul politic a complotat la subminarea instituției Poliției Române, niciun ministru de interne nu a fost pregătit să conducă acest minister și nu și-a dorit să cunoască dar mai ales să rezolve problemele reale ale lucrătorilor, însă au fost interesați să-l folosească pentru interese de partid. Multe evenimente negative s-au întâmplat din cauza legislației permisive, care a lăsat loc de interpretări în multe cazuri, a lăsat să ia amploare fenomenul numit “interlopi sau grupuri organizate”, dar și din lipsa unei legislații ferme pentru controlul averilor obținute de aceste scursuri, uneori spre rușinea noastră și cu concursul unora care ar fi trebuit să-i aducă în fața legii (cazuri de polițiști sau alte structuri de drept care se pupau cu interlopi cu diverse ocazii), dar și sub oblăduirea factorului politic (să nu uităm personajele de care era înconjurat al treilea om din stat, infractorul Dragnea, când a fost citat la DNA, cine a făcut scut lângă el!!!)

Și tu, Cristian, și ceilalți colegi ați murit degeaba. Va mai curge 2-3 zile sânge, doar pe Facebook însă. Și ne vom întoarce la serviciu în aceleași condiții, având aceleași frustrări, având parte de aceeași ură și lipsă de respect din partea populației civile. Din comentariile din mediul online, am observat că toată lumea se pricepe la munca de politie, toți sunt experți și ne judecă, toți sunt profesioniști. Mai puțin noi. Dacă un militar este rănit sau mai grav, este ucis într-un teatru de operațiuni, nu pune nimeni întrebări despre cum a murit. Se întoarce erou și atât. Nouă și morții ne sunt crucificați. Nu ne-ar lasa nici măcar să ne jelim în liniște colegii căzuți la datorie...

Toate analizele pe caz ulterioare vor scoate în evidentă ceva cu care ne-am obișnuit atât de mult: s-a acționat eronat. De vină sunt polițiștii și lipsa lor de tact. E ușor să acuzi astfel, de la înălțimea unor birouri. Realitatea din stradă e sinistră...

Va fi ca înainte”, scrie Bogdan Tăicuțu.

Adauga comentariu