Politicieni care se plâng de amestec politic. Deputatul vrâncean Tîlvăr reacționează după Rezoluția Parlamentului European de marți: „Este neproductiv ca grupuri politice să-şi mărească vizibilitatea în preajma alegerilor”

Deputatul Angel Tîlvăr și-a exprimat punctul de vedere cu privire la Rezoluția privind statul de drept din România, adoptată cu majoritate de voturi la Strasbourg. La o zi după ce Parlamentul European a a condamnat intervenția "violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018" și a recomandat ca autoritățile "să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție", pe pagina Camerei Deputaților a apărut o primă reacție.

Social democratul Tîlvăr, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, este ferm convins că rezoluţia este „profund politică, subînscrisă logicii viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European”.

România este una dintre ţările în care sentimentele pro-europene sunt printre cele mai puternice, iar autorităţile din ţara noastră au fost şi sunt deschise unui dialog strâns şi unei cooperări eficiente cu toate forurile Uniunii Europene. România a adus clarificări necesare de fiecare dată când a fost nevoie, respectând astfel, principiul asumat al cooperării loiale dintre instituţiile UE şi statele membre. Este neproductiv ca grupuri politice să-şi mărească vizibilitatea în preajma alegerilor pentru Parlamentul European, pe seama României. Consider că, în ciuda turbulenţelor alimentate politic într-o manieră excesivă, Preşedinţia Consiliului UE pe care România o va exercita începând cu 1 ianuarie 2019, va consacra poziţia ţării noastre în arhitectura UE”.

Adauga comentariu