Poliția Locală Focșani a strâns... „năvodul”! Zeci de mii de euro plătite de șoferi pentru că n-au unde să-și lase mașinile!

Poliția Locală din Focșani își face cunoscută activitatea, mai bine spus rezultatul activității, pe luna trecută. Din ceea ce se spune în document, se pare că polițiștii locali au pus „accent” pentru asigurarea ordinii publice, fluenței traficului și prevenirea parcărilor neregulamentare. Aici am avea o obiecție, dacă ne este permis.


Sintagma „au acționat pentru prevenirea (...)” presupune că șoferii au fost întâi informați și abia după aceea amendați, ceea ce nu prea corespunde cu umărul mare de amenzi aplicate șoferilor în fiecare lună. Și mai e o chestiune: toată lume știe că orașul geme de mașini și că locurile de parcare sunt adevărate rarități. Tocmai de aceea ni se pare de-a dreptul pervers să dai amenzi cu nemiluita, profitând de situația în care se află șoferii, aceea de a nu avea unde să-și tragă mașina.


Așadar, în luna februarie au fost sancționați 143 de conducători auto care nu au respectat indicatorul „Oprirea interzisă”, aceștia plătind poliției locale, până la urmă primăriei, suma de 33.350 de lei. Pesta asta, vigilenții polițiști locali au dat 221 de sancțiuni pentru „staționare neregulamentară”,  valoarea acestora totalizând 116.580 de lei.


Dacă mai punem și cei 5.800 de lei rezultați în urma amenzilor date celor care și-au lăsat mașina pe trotuar, 15.000 de lei pentru staționarea în parcare fără a deține abonament și 31.500 de lei pentru staționarea mașinii pe spațiul verde, obținem cifra de 202.230 de lei (43.000 de euro), bani obținuți de primărie, într-o lună de zile, doar pe amenzi privind parcarea neregulamentară.


Și încă o dată: asta în condiția în care orașul deja nu mai poate face față numărului de autoturisme. Mai că-ți vine să crezi că municipalitatea nu are nici un interes de a face parcări, doar pentru simplul fapt că situația actuală aduce bani la buget.


În comparație cu amenzile date pentru parcări, poliția locală a mai sancționat persoanele care au aruncat gunoiul pe jos – 4.500 de lei, „însușirea deșeurilor din piubele” – 1.500 de lei, refuz de legitimare sau de a se prezenta la sediul instituției – 10.800 de lei, consum de băuturi alcoolice în locuri nepermise – 500 de lei.


La final am mai putea adăuga cele patru sancțiuni în valoare de 56.000 de lei, aplicate pentru construcții fără autorizație și „alte” sancțiuni în valoare de 19.670 de lei.

 

Adauga comentariu