PNL Vrancea pierde un potențial câștigător la Primăria Focșani. De ce a plecat Liviu Macovei la USR?

Liviu Macovei, membru PNL și potențial candidat al acestui partid la alegerile locale de anul viitor pentru funcția de primar al Focșaniului, alege să lupte în altă tabără. Cu o experiență de aproximatix doi ani în Partidul Național Liberal, tânărul de 45 de ani renunță la tabăra liberală și alege să-și construiască viitoarea carieră politică la altă formațiune: USR.


Reporter: A fost o plecare intempestivă din PNL? Ce v-a determinat să renunțați la PNL?


Liviu Macovei: Nu este o plecare intempestivă. Până la urmă, acest lucru era de neevitat întrucât, sincer, în ultima perioadă nu m-am mai regăsit acolo. La asta se adaugă și direcția pe care PNL Vrancea a luat-o, în interior,atitudinea unor oameni din partid... toate astea m-au făcut să iau o decizie: aceea de a-mi construi cariera politică ca membru al altui partid. Eu nu am avut funcții în PNL, sunt aici de puțin timp, cât am stat mi-am făcut treaba...


R: Luați în calcul o candidatură pe listele USR


Liviu Macovei: Nu știu, vom vedea. Dacă mi se va propune acest lucru, voi accepta, cu siguranță. Foarte mulți au considerat că intrarea mea în competiția internă a Partidului Național Liberal Vrancea a fost la mișto. Ceea ce nu s-a întâmplat. Eu am luat decizia atunci, pe 15 noiembrie, și tot ce am făcut din acel moment a fost în acest sens.


R: Vă regăsiți în USR?


Liviu Macovei: În USR sunt oameni care sunt pe picioarele lor și cred că profilul meu actual de om se potrivește cu USR mai mult decât cu orice alt partid politic din România. În plus, faptul că în USR sunt oameni care nu au făcut politică este încă o lucru care mi se potrivește, nici eu nu am experiență în acest sens. De obicei, când aud cuvântul experiență politică îmi dau seama că de 30 de ani asta nu ne-a adus decât un oraș cum este astăzi. Nu cred că ăsta e secretul, adică nu cred că totul se rezumă doar la experiența politică.

 

Adauga comentariu