Plutonierul adjutant Mirel Lupu, cel mai merituos pompier din Vrancea!

ISU Vrancea și-a desemnat pompieriul lunii noiembrie: plutonierul adjutant Mirel Lupu. Militarul a primit distincția cu modestia caracteristică, în ciuda sutelor de misiuni îndeplinite. Putem spune că plutonierul Lupu și-a început cariera de pompier în anul 1999, atunci când a îndeplinit stagiul militar la Grupul de Pompieri Vrancea.


Din 2002 el a intrat „cu acte în regulă” în rândul pompierilor, după absolvirea școlii de subofițeri. A fost mai întâi comanant de echipaj și, mai apoi, șef gardă de intervenție-stingere. Mirel Lupu spune că își iubește enorm meseria, indiferent de riscuri. „Întotdeauna trebuie să știi care este rolul tău, iar ca pompier rolul tău este să fii salvator. Noi lucrăm în echipă și acționăm doar în sprijinul cetățeanului. Chiar și atunci când au loc evenimente nefericite, noi, pompierii, ne străduim ca aportul nostru să fie în favoarea cetățenilor și rezultatul misiunii să fie pozitiv”, spune Mirel Lupu.


Titlul de „pompierul lunii noiembrie” i-a fost adus de o misiune pe care a coordonat-o în data de 19 noiembrie. Un autocar cu 14 persoane se răsturnase în afara părții carosabile iar la sosirea echipajului ISU situația nu era deloc încurajatoare: 12 persoane (din care cinci rănite) reușiseră să iasă din vehicului răsturnat, în timp ce alte două rămăseseră blocate în habitaclu.


Dând dovadă de prezență de spirit și viteză de reacție, până la sosirea în sprijin a forțelor de interveție, echipa coordonată de Mirel Lupu a reușit să salveze una dintre victime. Din nefericire cealaltă a decedat din cauza leziunilor grave.


În orice caz, Mirel Lupu „a fost încântat de distincția oferită însă și-ar fi dorit ca intervenția să fi fost una fără victime pentru că lui îi plac poveștile cu final fericit. Așadar, noi îl felicităm și îi dorim ca în viitor să aibă parte de misiuni ușoare de care să-și amintească cu drag și pe care să ni le povestească cu plăcere”, se arată pe pagina de Facebook a ISU Vrancea.

 

Adauga comentariu