În plină pandemie de coronavirus, directoarea economică a DGASPC Vrancea e pe teoria conspirației: „Nu este un virus, ci o iluzie a coronei este un experiment pe gaz într-un laborator biologic”. Cine o verifică pe aceasta, colegii soțului polițist?

Știm cu toții că în diferite medii circulă informații despre masoni, oculta mondială, conspirații și alte teorii despre apariția coronavirusului pe glob, teorii care frizează ...ridicolul, ca să o spunem elegant, și care apar de unde nici nu te aștepți. Suntem în plină pandemie de coronavirus, în stare de urgență și sub o timidă ordonanță militară, însă în continuare românii și vrâncenii răspândesc informații false despre ceea ce se întâmplă și de unde. E și de parte penală această îndeletnicire a unora, încadrată la „comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false....”, adică articolul 404 din Codul penal.

Bine, ar trebui și ca cineva să verifice, să se sesizeze, mai ales dacă vorbim de cazul concret al directoarei economice a Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea. Chiar dacă în instituție sunt luate măsuri serioase, iar ieri a fost făcut un apel public pentru că nu se mai găsesc echipamente de protecție, doamna Nicoleta Vasile este ferm convinsă că virusul este o mare conspirație mondială. Doamna are și soluții și visează să trăiască în Rusia. Ceea ce explică și teoriile conspiraționiste pe care le propagă!

E drept, nu trebuie să sunăm la 112 de fiecare dată când găsim astfel de teorii împrăștiate pentru toți în spațiul online. Însă, atunci când astfel de postări vin de la o persoană respectată și, mai ales cu o funcție de conducere, de încredere cum ar veni, cineva ar trebui să ia totuși măsuri. Nu știm în ce condiții ar putea însă discuta cineva cu doamna, dat fiind că soțul acesteia lucrează la IPJ Vrancea. Și, cel mai probabil, nimeni dintre apropiații doamnei Vasile nu a considerat că ar fi necesar să îi spună să se oprească.

Adauga comentariu