Pleci pe ideea unui exercițiu de simulare cutremur, închei cu acuzații. Un fost elev al școlii din Păunești spune că directorul l-ar fi bruscat

Un exercițiu de simulare a intervenției în caz cutremur urmat de incendiu, pus la cale de Școala din Păunești și pompierii vrânceni, s-a lăsat și cu altfel de discuții. Un localnic, fost elev al unității școlare, spune că directorul Mihaela Frangolea ar fi avut o purtare abuzivă în momentul în care a dorit să facă poze și să filmeze exercițiul. Din câte ne-au spus ambii, un conflict mocnește de mai mult timp între ei. Totul, spune Cosmin Chelaru, a plecat de la o activitate desfășurată în primăvară, cu ocazia Școlii altfel, când acesta a comentat pe Facebook privitor la o activitate a școlii, organizată de conducere. Cert este că reprezentanții ISU Vrancea și-au desfășurat exercițiul ca la carte, iar totul a ieșit cum trebuie. În rest...

 „Am fost la școală să fac niște poze la simularea ISU. Au fost autorități, părinții copiilor și m-am pus în rând cu părinții copiilor ca să ne uităm. Am făcut câteva poze, cum făceau și părinții copiilor - majoritatea filmau, pozau, transmiteau în direct. Când am ridicat telefonul, efectiv a venit doamna directoare și m-a rugat ...„te rog să ieși acum, nu ai voie să faci poze în curtea școlii, eu sunt aici răspunzător”. Când a văzut că eu tot continui și nu las telefonul jos, efectiv a pus mâna pe mine, m-a bruscat și să mă împingă de unde eram, între colectivul de profesori și părinți, cum erau ei grupați. Când a văzut că nu plec, s-a dus după agenții de poliție, a venit cu ei. Dar ei știau legea și mi-au spus doar să mă duc mai încolo. Nu aveau ce să îmi facă, eu vorbeam frumos, nu puneam mâna pe nimeni... Eu de cinci șase ani fac poze și lumea mă știe. Pe mine mă cunoaște lumea și mă apreciază, pentru că fac poze din comună. Și cei care sunt plecați în străinătate vor să mai fac. Eu am făcut câteva poze, o să le pun pe Facebook, pentru că s-au organizat frumos.

Poze plăcute, cu descriere bună... dar nu a fost de acord. Când s-a gătit treaba, s-a făcut un careu pe terenul de fotbal. Și atunci a venit la mine și mi-a spus să închid telefonul. Eu nu cred că avea dreptate”, ne-a spus Ionuț Cosmin Chelaru.

Pe de altă parte, nici doamna director nu consideră că a făcut ceva greșit, în condițiile în care varianta sa e mult mai pașnică. Mai mult decât atât, Mihaela Frangolea ne-a spus că ieri, înainte de a vorbi cu noi, tânărul a sunat și la ISJ pentru a face o sesizare. „Nu a fost niciun incident, este o interpretare a domnului, acel fost elev al nostru. Noi am ieșit de la ore, s-a desfășurat simularea. Nu putea fi vorba despre părinții să fie prezenți acolo, sau alte persoane străine. Având în vedere că dumnealui a mai făcut postări pe Facebook la adresa școlii, în prezența poliției i s-a interzis să rămână în curtea școlii. Drept pentru care dânsul a ripostat. Atât. Nu l-am bruscat, doamne ferește! Poliția i-a spus să părăsească incinta școlii, pentru că era activitatea noastră și nu avea ce căuta acolo. Eu nu știu dacă am greșit cu ceva. I-am spus că nu face parte din colectivul cadrelor didactice sau a colectivului de elevi, era o activitate de simulare de cutremur cu incendiu în curtea școlii. Domnii pompieri stăteau de vorbă cu elevii, iar el venise cu aparatul de filmat... nu știu în ce scop.  Oricum a dat telefon și la Inspectoratul Școlar... nu știu dacă am greșit cu ceva. Eu nu i-am făcut absolut nimic, doar i-am interzis să stea în curtea școlii. Este totuși persoană străină, nu are copii în școală. Ba chiar m-a tratat la „per tu”, a ridicat tonul la mine. Din punctul meu de vedere nu a fost niciun incident și niciun conflict. Nu mi s-a părut în regulă ca o persoană străină să filmeze în curtea școlii. Am filmat eu, am făcut poze. Erau toți de față, nu aveam cum să fac circ”, ne-a asigurat profesorul Frangolea.

 

Adauga comentariu