PiataFermierilor, prima platformă on-line cu produse autohtone. Află CUM funcționează

Doi focșăneni au pus „la cale” un proiect unic nu doar pentru județul nostru, ci și la nivel de țară: prima platformă on-line unde producătorii autohtoni își pot comercializa produsele simplu, direct către clienți. În acest fel, micii fermieri își pot vinde produsele fără a se mai deplasa prin piețe sau alte spații de desfacere. Pe de altă parte, chiar dacă vorbim despre comerț on-line, clienții pot merge personal la orice fermă înscrisă pe această platformă și pot vedea de unde își cumpără produsele. Despre PiataFermierilor ne-a povestit mai multe Bogdan Săcăleanu, cel care alături de colegul său de la Rotaract Varana Focșani, Alin Pascu, a lansat zilele acestea proiectul.

Am creat o platformă pe care fermierii își pot vinde produsele către persoane direct interesante. În același timp am creat o platformă pe care oamenii pot achiziționa produse agricole (legume, fructe, ouă, carne etc.) direct de la micii producători, de la fermieri. Platforma este concepută în așa fel încât aceștia să interacționeze cât mai mult. Adică există posibilitatea de livrare (zilnic sau periodic din partea fermierilor) sau de ridicare a produselor direct de la fermă. În acest mod facilităm interacțiunea dintre client și locul de producție, ca să spun așa. Pe lângă oferirea de produse "direct de la sursă", ne dorim și susținerea economiei naționale prin dezvoltarea metodelor de desfacere a produselor de către micii fermieri, întrucât în ziua de azi mulți întâmpină mari dificultăți cu "intrarea" pe raf la supermarketuri, lucru care crește totodată costurile. Fermierii își pot crea cont gratuit și vor beneficia din partea noastră - pe lângă suportul IT - și de promovare on-line prin canalele noastre. Întrucât și eu și Alin venim din voluntariat, considerăm că e important să susținem micii fermieri, să susținem agricultura și consumul de produse autohtone deoarece suntem români, trăim în România și auzim de prea multe ori de "gustul de altadată" al produselor”, ne-a explicat Bogdan.

Înscrierea pe platformă este simplă: Ferma Online se face în doar 3 pași:

1. Îți Faci Cont - Completezi formularul cu datele tale cât și ale fermei.

2. Adaugi Produsele - Adaugi produsele pe care vrei să le vinzi online, încarci poze și scrii o mică descriere la fiecare. Adaugi prețul și postezi produsul.

3. Începi să Vinzi - Setezi orarul de lucru cât și cel de livrare și te pregătești să primești comenzi.

Adauga comentariu