Peste 5.700 de euro a dat Oprișan pe o canapea și un fotoliu de lux, piese cumpărate de la aceeași societate care a mobilat Curtea Constituțională și Administrația Prezidențială

Scoatem țara din noroaie și ne mobilăm birourile de toți banii. Consiliul Județean Vrancea nu se zgârcește când vine de confort, inclusiv cel al... șezutului. Instituția condusă de Marian Oprișan și-a tras luna aceasta piese de mobilier de lux în sumă de peste 5.700 de euro: o canapea și un fotoliu, cumpărate direct de la aceeași societate care a mobilat și instituții de seamă ale țării, printre care Curtea Constituțională și Administrația Prezidențială.

Canapeaua din piele naturală are 3 locuri, de 2200x970x750 h mm. Potrivit specificațiilor tehnice, canapeaua este „de factură clasică, tip englezesc – model chester, tapițat cu piele, cu bumbi, ce formează caroiaje romboidale. Tapițeriile atât pentru șezut, cât și pentru spătar au suportul format din chingă textilă, burete poliuretanic cu densitate medie, netex și pânză albită sub materialul de față. Buretele poliuretanic va avea o densitate de 65 kg/mc pentru șezut și 57 kg/mc pentru spătar. Chingile textile sunt executate din in cu lățime de 40 mm și o grosime de 3 mm, cu o țesătură foarte deasă. Intradosul șezutului se acoperă cu pânză tare, colorată. Chingile, pânza intradosului şi materialul de față se fixează cu agrafe pentru tapițerie. Pielea naturală va avea următoarele specificații tehnice: Grosime 1,20 – 1,40 mm”. Așa s-a ajuns la suma de 15.600 lei - fără TVA.

La așa canapea, vine și fotoliul asortat - același model, din piele, cu dimensiunile de 1100x970x750 h mm, la prețul de 11.800 lei fără TVA. „Tapițat cu piele, cu bumbi, ce formează caroiaje romboidale. Tapițeriile atât pentru șezut, cât și pentru spătar au suportul format din chingă textilă, burete poliuretanic cu densitate medie, netex și pânză albită sub materialul de față. Buretele poliuretanic va avea o densitate de 65 kg/mc pentru șezut și 57 kg/mc pentru spătar. Chingile textile sunt executate din in cu lățime de 40 mm și o grosime de 3 mm, cu o țesătură foarte deasă. Intradosul șezutului se acoperă cu pânză tare, colorată. Chingile, pânza intradosului şi materialul de față se fixează cu agrafe pentru tapițerie. Pielea naturală va avea următoarele specificații tehnice: Grosime 1,20 – 1,40 mm”.

Aceste cumpărături sunt făcute de la societatea bucureșteană OVO DESIGN FURNITURE GROUP, care are ca principal acționar o firmă off-shore din Cipru - IFORAS LIMITED. Ovo Design a fost deținută mereu de aceeași societate din Cipru, încă de pe vremea când se numea CARPATI MODERN FURNITURA SRL (înființată pe 28.12.1994). Actualul administrator - Panait Niky Danielopol - care are și o mică parte din acțiuni, a intrat în societate în 2014, an în care CARPATI MODERN FURNITURA a absobit MOBILIER OVO DESIGN. Un an mai târziu, societatea și-a schimbat numele în cel actual.

Chiar și în aceste condiții și cu atât de multe schimbări, Ovo nu a dus lipsă de clienți, unii chiar deosebit de importanți. Antena 3 dezvăluia că în septembrie 2018 „Administraţia Prezidenţială a postat pe SEAP un anunţ prin care şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona elemente de mobilier pentru Palatul Cotroceni. Autoritatea contractantă a anunţat şi preţul pe care este dispusă să-l plătească pentru acest obiectiv prioritar – 255.884,02 lei, fără TVA. Deşi suma este una mare, nu a fost organizată o licitaţie publică pentru atribuirea contractului, ci a fost aleasă calea unei selecţii de oferte, prin procedură simplificată. La care s-a prezentat un singur ofertant, o companie din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pe nume SC Ovo Design Furniture Group SRL”. Aceeași sursă scria că în anul 2012 chiar CCR a apelat la serviciile Ovo, pentru dotarea sediului instituției cu mobilier și elemente de plastică arhitecturală, suma decontată fiind de de 470.000 de lei fără TVA.

Adauga comentariu