Peste 3 milioane de lei, bugetul alocat în 2018 de CAS Vrancea pentru dispozitivele medicale. Ce liste de așteptare sunt

Anul trecut, sumele alocate de Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea pentru a acoperi cererile de dispozitive medicale au fost destul de însemnate. Nu mai puțin de 3.285.000 lei au fost fondurile alocate acestui tip de asistenţă medicală pe anul 2018, consumate integral până la sfârşitul anului. Pe de altă parte, în 2019 deja s-a făcut un calcul la acest capitol. „Bugetul alocat pentru luna ianuarie 2019 la capitolul dispozitive medicale, a fost de 270.000 lei şi a fost calculat ca o medie lunară a anului 2018”, se arată într-un răspuns venit din partea biroului de presă al CAS Vrancea.

În acest moment, reprezentanții CAS Vrancea asigură că instituția nu are probleme din acest punct de vedere și niciun asigurat nu așteaptă mai mult decât ar trebui: „La nivelul CAS Vrancea cele mai vechi cereri pentru aprobarea de dispozitive medicale sunt din luna noiembrie 2018”. Este bine de știut și că, pe lângă cele mai cunoscute și solicitate dispozitive (în domeniul ORL, cele pentru protezare stomii, protezele pentru membre), asigurările pot acoperi și o parte din cheltuielile cu oretezele, încălţămintea ortopedică, dispozitive pentru incontinenţă urinară, pentru deficienţe vizuale, echipamente pentru oxigenoterapie și ventilație noninvazivă, pentru terapia cu aerosoli salini, dispozitive de mers sau pentru administrarea medicaţiei şi alimentaţiei artificiale. Firește, pentru aprobarea cererilor sunt niște criterii clare de prioritizare.

Adauga comentariu