Peste 20 de elevi din Mărășești au învățat secretele meșteșugului lingurarilor din Modruzeni

Peste 40 de persoane, printre care 20 de copii și tineri din Mărășești au participat astăzi la un atelier hand-made, acolo unde au aflat tehnicile de realizare a obiectelor din lemn, specifice tradiției romilor lingurari din Modruzeni. Alături de elevi s-a aflat profesorul de istorie Sanda Burlacu, cadru didactic al Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești.


Inițiatorul acestei acțiuni a fost studentul Ionuț Durac, el însuși un continuator al tradițiilor rome privind meșteșugul cioplirii obiectelor din lemn. Totul a fost posibil prin Asociația „Voluntariat pentru viață” a cărei proiecte urmăresc valorificarea patrimoniului local prin Proiectul „Pe aici nu se trece!”, în cadrul Programului „Corpul European de Solidaritate”.


Așadar, elevii au fost astăzi oaspeții familiei Durac unde, printre poveștile legate de modul de trai al meșterilor lingurari din zonă, au aflat secretele meseriei tradiționale, a meșteșugului prin care poți făuri linguri, blidare, coveți, sărărițe sau lăzi de zestre.

 

Adauga comentariu