Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 20.000 de lei. Se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și pentru infracțiuni pe linie silvică

Trei percheziții au avut loc astăzi la domiciliul a două persoane, precum și la sediul unui ocol silvic din județ, acțiuni efectuate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Ancheta se desfășoară în cadrul unui dosar în care sunt cercetate mai multe infracțiuni, printre care tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 - 2018, un agent economic ar fi sustras diverse cantități de material lemnos, din fondul forestier aflat în administrarea unui Ocol Silvic. Activitatea infracțională ar fi fost precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale, precum și cu încălcarea procedurilor de lucru specifice domeniului exploatărilor silvice.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 20.000 lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și unități de stocare date, necesare soluționării cauzei, doi bărbați fiind conduși la sediul Poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere”, au comunicat reprezentanții IPJ Vrancea.

 

Adauga comentariu