Pedeapsă redusă în cazul bărbatului din Vidra care și-a omorât iubita în bătaie. Soluția este DEFINITIVĂ!

Șapte ani de închisoare pentru o viață furată. Vidreanul de 32 de ani care și-a bătut cu bestialitate iubita elevă de liceu până aceasta a intrat în comă și a murit o lună mai târziu, și-a primit condamnarea definitivă ieri. Curtea de Apel Galați a decis să schimbe încadrarea juridică pentru care acesta fusese judecat și condamnat inițial, consecința fiind reducerea pedepsei. Din această pedeapsă, acesta a executat deja un an. Monica, tânăra care nu a mai apucat să se bucure de adolescență, împlinise 19 ani pe patul de spital, în comă. Bătaia pe care iubitul său i-a aplicat-o chiar în urmă cu un an, într-o criză de gelozie, i-a fost fatală.

Soluția pe scurt: Admite apelul declarat de inculpatul Arghişan Ionuţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală 168 din 19.12.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile prin care: s-a respins cererea formulată de inculpat de schimbare a încadrări juridice a faptei - a fost condamnat inculpatul la o pedeapsă principală de 13 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. ...dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Arghişan Ionuţ din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Condamnă pe inculpatul Arghişan Ionuţ la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Menţine dispoziţiile referitoare la aplicarea faţă de inculpat a pedepsei complementare pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondate apelurile declarate de părţile civile împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Menţine starea de arest a inculpatului Arghişan Ionuţ şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata reţinerii şi arestării preventive de la 02.04.2018 la zi, respectiv 09.04.2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 09.04.2019”, se arată în hotarâre. 

În decembrie, inculpatul fusese condamnat la Tribunalul Vrancea la 13 ani de închisoare și s-a dispus prelevarea de probe biologice de la acesta, „în vederea înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice şi Judiciare”. De menționat că tribunalul a dispus și ca inculpatul să plătească daune familiei victimei, parte din sentință care nu a fost modificată. „Obligă inculpatul Arghișan Ionuț la plata a câte 5.000 lei despăgubiri civile cu titlu de daune materiale către părăile civile și la câte 20.000 euro cu titlu de daune morale către părțile civile”. Totodată, inculpatul trebuie să plătească și cheltuielile pentru spitalizarea victimei: 48.176,98 lei către Spitalul Clinic de urgență „Sf.Apostol Andrei” Galați, 393,97 lei către Spitalul Județean de urgență „Sf.Pantelimon” Focșani, 427,56 lei lei către Serviciul de Ambulanță județean Vrancea, „sume la care se adaugă dobânda legală aferentă până la achitarea integrală a debitelor”.

Tânăra din Vidra, bătută cu bestialitate, era elevă la liceul din comună. Pe 29 aprilie 2018, când ar fi trebuit să sufle în lumânări cu ocazia împlinirii a 19 ani, era în comă la Spitalul din Galați. A decedat în luna mai, când procurorii au și cerut schimbarea încadrării juridice din tentativă de omor în omor. Aceasta a și fost infracțiunea pentru care a fost judecat Arghișan. În timpul anchetei, acesta a recunoscut că a lovit-o pe Monica, care îi era iubită, într-o criză de gelozie. S-a întâmplat pe 1 aprilie, tânăra fiind lovită în mod repetat cu pumnii și picioarele. Deși adolescenta își pierduse cunoștința, Arghișan a așteptat până în dimineața de 2 aprilie până să o ducă la spital. Și atunci a făcut-o la insistențele mamei sale.

Sursa Foto: Facebook Corina Baraghin Momanu

Inițial, Monica a fost lăsată la Spitalul din Vidra, după care Arghișan a mers la poliția din localitatea și a povestit ce făcuse. De la Vidra, Monica a fost transferată de urgență la Focșani, însă aici, după investigațiile medicale, s-a descoperit că tânăra suferise leziuni cerebrale grave și a fost luată decizia transferului mai departe, la Spitalul de Neurochirurgie din Galați. Aici, adolescenta a fost supusă la două intervenții chirurgicale, însă chiar și în aceste condiții medicii nu îi dădeau prea multe șanse de supraviețuire.

Adauga comentariu