Pe ce se mai duc banii autorităților locale. Județul unde rechizitele costă mai mult decât dezinfectanții din spitale

Ne-am aruncat un ochi pe încredințările directe care au plecat din Vrancea la finele săptămânii trecute, pentru a vedea care sunt prioritățile instituțiilor din județ și în ce bugete „se scaldă”. Aflăm așadar că primăriile încă nu au terminat de achiziționat materialele tricolore, și că la Golești s-au plătit 1.193,28 lei (256,33 euro) pentru un „pachet produse promoționale de Centenar”: Bandă tricoloră - 75 lei; Steag Romania - 945 lei; Steag hârtie - 400 lei. Grupul Școlar Dumitrești - adică liceul din localitate - și-a cumpărat sub denumirea de „hârtie pentru imprimante și copiatoare” produse în valoare de 1.735,58. De fapt, nu era vorba doar despre produse de papetărie la această sumă, pentru că, pe lângă hârtie xerox A4, cretă albă, dosare, pixuri agrafe șamd, liceul a luat și două drapele: unul al României și unul al Uniunii Europene.  

Rechizitele sunt cu adevărat importante și nicio instituție nu își poate permite să uite o astfel de achiziție. La ENET s-au dat peste 2.000 de euro pentru acest tip de materiale:

La Homocea, investițiile în copertine înghit mai mult decât, spre exemplu, dezinfectantul dintr-un spital din județ. Zilele trecute, comuna Hoocea a dat pe două copertine cu policarbonat, aceleiași firme, dar prin licitații diferite, 1.260,50 lei, plus alți 1.512,61 lei. În total, aproape 600 de euro fără TVA. În schimb la Vidra, Spitalul „N.N.Săveanu” a dat 1.193,21 lei pe diverse feluri de dezinfectant: Bionet, Surfanios Premium și dezinfectant pentru mâini. Cu toate acestea, Spitalul nu face rabat când vine vorba de medicamente: 10.021,43 lei au fost încredințați unei societăți pentru furnizarea de analgezice.

Dat fiind că Vrancea este amenințată acum de gripă aviară, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ia măsuri. În cifre, instituția a dat 10.500 lei pe „ser Martor Pozitiv - Avian Influeza” și 7.000 lei pe „ser Martor Negativ SPF - Avian Influenza”. Și în Comuna Țifești autoritățile țin seama de boli... de bolile tâmplăriei: 67.100 lei (14.413,68 euro) a costat un „tratament lemn împotriva cariilor și ciupercilor cu soluții avizate”.

Adauga comentariu