„Paza bună păzește pepenii!”. De acum înainte, salariații Primăriei Homocea vor sufla și în ciorbă dar și în alcooltest!

Prima și singura primărie din Vrancea care și-a cumpărat etilotest pentru verificarea angajaților este Homocea. Conducerea instituției a luat decizia de a achiziționa un astfel de aparat după ce unii dintre angajați ar fi venit șprițuiți la treabă, ori au băut oarece beri în timpul serviciului. Din teama de a nu răspunde în fața legii dacă se întâmplă vreun accident de muncă, edilul a decis că nu strice să-i verifice pe salariați.


Am încercat să intrăm să luăm legătura cu cineva din conducerea Primăriei Homocea și cun edilul era plecat cu „trebi”, am purtat un dialog constructiv cu vicele, Viorel Lupu. El ne-a spus că alcooltestul este destinat pentru păstrarea disciplinei la locul de muncă și că nu s-ar fi recurs la această decizie dacă asupra unor salariați nu ar fi planat anumite bănuieli că ar fi fost băuți la serviciu. Mai mult decât atât, după producerea unor accidente de muncă la alte primării, pe fondul consumului de alcool, cei din Homocea au decis să fie cu ochii în patru.


„Alcooltestul va fi achiziționat pentru starea de disciplină la noi, la primărie. E pentru angajați. am mai văzut una alta și, ca să nu existe probleme, am luat alcooltest. Dacă se constată abateri, omul poate să facă contestație dar noi avem probe în concordanță cu legislația. Când și când, prin sondaj, îi vom testa pe salariați și cel care este găsit vinovat va suporta rigorile legii. Nimeni nu va face excepție de la această regulă”, ne-a lămurit viceprimarul localității.


Viorel Lupu este convins că la unii oameni nu funcționează luatul cu binișorul, ci dau rezultate doar măsurile de coerciție. El le-a spus angajaților care sunt intențiile administrației locale și că cine-i nemulțumit poate să plece. Oricum ar fi, alcooltestul va fipus la treabă îndată ce va fi achiziționat.


Potrivit anunțului existent pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), primăria nu s-a aruncat la vreun vârf de gamă, ci s-a mulțumit cu un aparat de calitate medie ce va costa 1.099 lei (aproape 231 de euro). În schimb, obiectul va veni la pachet cu o sută de muștiucuri și va fi verificat metrologic.

 

Adauga comentariu