Patru mii de euro vor fi cheltuiți pentru două mese festive, cu bucate alese. Găzdoiul va fi Primăria Focșani!

Primăria Focșani se pregătește pentru a deveni gazda unui eveniment însemnat, și anume organizarea unor conferințe aferente proiectului „Viziune și performanță prin implementareaunor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calității/performanței și a unor sisteme informatice inovative”. Toate sistemele astea, odată aplicate la nivelul orașului nostru, ne va aduce urbea în binemeritatul secol XXI. Cel puțin așa dorește actuala administrație.


Ce trebuie să știți: proiectul costă aproape 900.000 de euro, bani europeni; prin „implementarea”proiectului se urmărește, chipurile, printre altele, „optimizarea activităților interne ale funcționarilor”, „îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor personalului din primărie” și „realizarea strategiei de dezvoltare durabilă a orașului între 2021 și 2027”.


Așadar, vor avea loc două conferințe pe tema proiectului, una de început și una de... de... sfârșit. Specialiștii primăriei au estimat că vor fi prezenți cam 150 de persoane, asta însemnând un deranj destul de mare. Prin urmare, trebuie asigurată logistica necesară, adică... bucuria pântecului.


Deocamdată primăria a scos la licitație serviciile de catering, acestea presupunând pregătirea, transportul alimentelor, servirea mesenilor și debarasarea meselor. Pentru toate astea se va plăti suma de 18.000 de lei (fără TVA), cam 4.000 de euro, în timp ce un menu va costa 60 de lei, fără TVA.


Mesenii de onoare vor fi consilierii locali în frunte cu primarul dar și o liotă de funcționari ai instituției. Ca să nu vă mai ținem în tensiune, vă spunem imediat și ce se va mânca la mese: platou țărănesc care va cuprinde cotlet și mușchiuleț de porc afumat, cârnați, șuncă, brânză de burduf, măsline, roșii, castravți. quesadilla  - un fel de mâncare meixcan care va fi adaptat la meleagurile noastr, brânzeturi de bivoliță (mozzarella și telemea), bruschete cu roșii, bulete de cașcaval, șnițele de pui, lipie de casă, clătite, fructe și beuturi (apă plată, sucuri, cafea ceai). Ei, iată o gustare demnă chiar și de Pantagruel, fiul lui Gargantua.


Potolul va fi la liber, servit cel mai probabil după conferințe. Toată lumea se va înfrupta pe potriva pântecului și a poftei de mâncare. Cât despre sistemele alea... să mai avem nițică răbdare!

 

Adauga comentariu