Parlamentarul Cristian Dumitrescu, în cărți pentru șefia Senatului

Președintele Senatului a demisionat, trăiască președintele! Și, printre numele potențialilor șefi al Senatului vehiculați „pe surse” se află și cel al parlamentarului de Vrancea Cristian Sorin Dumitrescu. După ruperea coaliției și ieșirea ALDE de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcţia de preşedinte al Senatului, așa că e nevoie de un înlocuitor.

Dumitrescu este deja parlamentar „pe viață”, cu mandate de senator sau deputat aproape fără număr. Ca experiență, nu ar fi exclus ca numele acestuia să fie cu adevărat luat în seamă de social democrați. Potrivit Mediafax, în Comitetul Executiv de astăzi, o temă a social democraților ar fi și propunerea pentru şefia Senatului. Sursa citată scrie că PSD ar avea ca posibile variante pentru şefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu.

Senatorul Dumitrescu este fidel PSD și președintelui PSD Vrancea Marian Oprișan, chiar dacă nimic altceva nu îl leagă de județul nostru. Nu are nicio proprietate în Vrancea, însă este prezent de fiecare dată când partidul i-o cere.

Scriam cu ceva timp în urmă că Dumitrescu este de profesie notar, însă a intrat în câmpul muncii în 1978, când a fost „economist – jurnalist”. Între 1990 - 1992 a fost diplomat în MAE și a făcut studii în Franţa, iar primul mandat de senator și l-a câștigat în 1992, după care a continuat cu un nou mandat, până în 2000. Din acel an, Dumitrescu a trecut la Camera Deputaților: 2000 – 2004, 2004 – 2008, 2008 – 2012. Între 2005 și 2008 a fost chiar membru în Parlamentul European. Din 2012 se întoarce în Senat, pe mandatul 2016 – 2020 fiind din nou ales în Circumscripția electorală 41 Vrancea.

Adauga comentariu