Parchetul Local Focșani ar putea rămâne fără conducere

Cei doi procurori care formează echipa de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani vor să plece la alte unități. Atât prim procurorul, cât și adjunctul au făcut cereri de transfer, care vor fi analizate joi, în cadrul ședinței Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.  

În ceea ce îl privește pe prim procurorul Ionuț Auraș Petrescu, acesta deține funcția de conducere din 2016 și ar fi la a doua solicitare de transfer. În toamnă, CSM a respins solicitarea de transfer la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unitate în care a şi activat înainte de a veni în Vrancea, prin concurs. De această dată, prim procurorul Petrescu solicită CSM să îi aprobe transferul fie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Prim-procurorul adjunct Anca Dorina Rîșca nu a solicitat transferul mult prea departe. Aceasta ar vrea să fie transferată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, dat fiind că are grad profesional corespunzător pentru un post la unitatea superioară în grad. Aceasta este adjunct al Localei Focșani din 2012. 

Adauga comentariu