Parchetele din județ își închid ușile. Procurorul general a dispus măsuri stricte, publicul este ținut la distanță și se soluționează doar chestiunile urgente

Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului sunt luate și în toate parchetele din județ. Ieri, procurorul general a dat un ordin care se aplică la nivelul tuturor unităților. Se restrânge astfel activitatea cu publicul, urmând ca procurorii să soluționeze doar cauzele urgente. În rest, comunicările și cererile se vor trimite doar online sau prin poștă, pentru a se evita expunerea inutilă. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, procurorul Anca Dorina Rîșca, ne-a confirmat că pe raza unităților din județ au fost puse în aplicare măsurile.

Activitatea de relații cu publicul și audiențe în cadrul parchetelor se suspendă până la data de 30 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii suspendării și va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor și memoriilor prin corespondență, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poștale.

Pe perioada incidenței prezentului ordin, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poștei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului.

Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepția personalului propriu și a celui din instituțiile sistemului judiciar, de ordine publică și siguranță națională, se va face numai după completarea unei declarații pe propria răspundere. În cazurile în care, din conținutul declarației menționate anterior, rezultă vreuna din situațiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului.

Procurorul de caz poate amâna efectuarea activităților procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil față de urgența cauzei.

De asemenea, s-au dispus măsuri  pentru dezinfectarea și igienizarea spațiilor accesibile publicului și birourilor personalului din sediile parchetelor, precum și măsuri privind personalul propriu”, se arată în ordinul emis ieri.

 

Adauga comentariu