Până să se construiască un nou Palat de Justiție, Pif&LMS își ridică în față un bloc de cinci etaje

Toate actele sunt în regulă pentru un Plan Urbanistic Zonal al Pif&LMS Company de pe strada Lupeni din municipiu. Cât de curând este posibil ca la numărul 9, fix în fața terenului pe care ar trebui să se ridice la un moment dat un nou Palat de Justiție, să apară un bloc de 5 etaje nou nouț. Dacă construcția unui Palat de Justiție va fi finalizată cine știe când, mult mai rapid se mișcă investitorii privați. Și terenul Ministerului de Justiție este în pregătire pentru ceva măreț, însă până una-alta pe Lupeni vor fi ridicate schele private.

Astăzi, pe pagina Primăriei Focșani a fost publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului Informării și Consultării Publicului nr.2817 din 11.01.2019 privind documentația P.U.Z., și aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire Birouri și Locuințe Colective D+P+5E” de la numărul 9 al străzii Lupeni, ceea ce înseamnă că până acum au fost parcurse cam toate etapele. A fost parcursă toată perioada legală de timp pentru informarea și consultarea publicului, în care au fost transmise observații din partea persoanelor interesate, iar documentația a fost avizată favorabil în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului a municipiului Focșani din martie anul acesta.

Terenul are 1.131 metri pătrați și aparține societății Pif&LMS, reprezentată de afaceristul Florin Păltinuș. În PUZ se arată că suprafața ocupată de construcție va fi de 446 mp, 287 mp va fi spațiu verde, 240 mp alei carosabile și parcări, 153 mp alei pietonale, iar restul va reprezenta platforma pentru pubele. Totul ar trebui să se facă după reguli.

Spațiile verzi vor fi amenajate în proporție de 25,38% din totalul terenului reglementat. Având în vedere că pentru cele circa 25 de apartamente propuse se estimează un număr mediu de circa 75 de locatari - este necesară o suprafață minimă de 2 mp/cap locuitor, iar pentru birouri și spații comerciale se impune un minim de 5%. În incinta proprie s-au prevăzut zone de spații verzi și locuri de parcare. Locurile de parcare din incinta proprie se vor amenaja cu respectarea condiției asigurării a minim un loc de parcare pentru fiecare apartament, iar pentru spațiile comerciale și birouri - cel puțin 4 locuri”, se arată în proiect.

Practic, în ceea ce privește spațiul alocat parcărilor, Pif&LMS a prins cam ultimul tren. Aceasta pentru că primăria se pregătește să schimbe regulile, tot printr-un proiect de act normativ. Focșănenii au fost invitați în urmă cu 11 zile să își dea cu părerea: nu e așa că ar fi mai bine ca pentru fiecare unitate locativă nou construită să se asigure 1,5 locuri de parcare în interiorul proprietății, amenajarea câte unui loc de parcare pentru fiecare 50 de metri pătrați de spațiu comercial nou construit dar și „câte un loc la fiecare doi angajați ai societăților comerciale care vor funcționa în noile imobile construite”?.

Adauga comentariu