Până la sfârșitul iernii primăria Nereju va avea utilaje pentru deszăpezire. Nu-i bai, și la anu o să ningă!

Noul primar al comunei Nereju, din întâmplare liberal, s-a hotărât să rezolve odată pentru totdeauna problema deszăpezirii drumurilor din localitatea pe care o conduce din 2016. După un „travaliu” de câțiva ani, visul nerejenilor a devenit realitate: comuna va fi înzestrată cât de curând cu utilaje noi care vor ușura circulația mașinilor și oamenilor pe timpul sezonului rece.

Administrația locală dorește să achiziționeze un buldoexcavator prevăzut cu lamă pentru zăpadă și comenzi pilotate, estimat la 319.083 de lei fără TVA, precum și un autovehicul multifuncțional cu sărăriță și lamă a cărei valoare a fost estimată la 565.774 de lei fără TVA.

Investiția pare mai mult decât necesară în condiția în care, după spusele primarului, localitatea nu a avut niciodată utilaje pentru activități de deszăpezire. Asta dacă nu punem la socoteală buldoexcavatorul achiziționat din banii obștii. În orice caz, edilul Toader Gemănaș ne-a asigurat că viitoarele utilaje îi va ajuta atât la degajarea drumurilor de zăpadă cât și la alte lucrări publice.

„Această investiție este mai mult decât necesară, problema deszăpezirii fiind mai mult decât acută. Asta înseamnă că localitatea are peste o sută de kilometri de drumuri sătești, majoritatea din pământ, și au nevoie de deszăpezire. Până acum ne-am descurcat cu contractele pe care le-am avut și cu suplimentare în cazul în care nu facem față. Și asta s-a întâmplat în fiecare an. Primăria nu deține utilaje pentru deszăpezire sau pentru alte activități”, ne-a spus primarul Toader Gemănaș.

 

 

Adauga comentariu