Organigrama Primăriei Focșani, organigrama PSD? Senatorul Cătălin Toma: toți angajații sunt cu relații și cu adeziuni pe la PSD!

Bătălia declarațiilor pe salariile din administrația municipiului. La fiecare zi mai apare câte un drept la replică, un comunicat, o postare cât de mică, ceva. De această dată a venit momentul senatorului Cătălin Toma care, întors din Parlament pentru weekend, a ținut să își facă cunoscută poziția față de țopăiala fiscală de la Primăria Focșani. „Primăria Focșani beneficiază de această ordonanță nesimțită, care face posibil ca din excedent să poți folosi pentru cheltuielile salariale. Observ că primăria transmite consilierilor liberali că nu trebuie să aibă grija salariului „nesimțit” al primarului, că el e făcut la limita legii. Așa este. Observ că în Primăria Focșani este o respectare a legii întru totul, dar când ne uităm la numărul de angajați, fie că vorbim de Parking sau orice instituție a primăriei, să înțelegem că este organigrama de la PSD? Observ că sunt creșteri salariale în raport cu creșterea numărului de angajați. Și culmea, toți angajații sunt cu relații și cu adeziuni pe la PSD. Păi cred că Primăria Focșani nu e primăria PSD. Nu înseamnă să îți angajezi toate rudele și cunoștințele”, a remarcat senatorul vrâncean.

Despre sistemul de „pile cunoștințe și relații” a vorbit Cătălin Toma și atunci când a explicat, într-o conferință de presă, cum stă treaba cu Codul administrativ. „Ceea ce se întâmplă astăzi în România, în Guvern... iată că și președintele a cerut în mod public demisia premierului și pe bună dreptate: nu putem să ne jucăm cu siguranța națională, legile penale, Codul administrativ și tot ceea ce înseamnă viața de zi cu zi a familiilor românilor noștri.

Este același sentiment pe care l-am avut la Legea salarizării: un hei-rupism total și e de înțeles: vor să își țină oamenii supuși și docili în funcții cheie: prefect, ministru, prim-ministru și așa mai departe. Ca să înțelegeți cât de bun e acest Cod administrativ: are aproape 700 de articole și aici avem toate amendamentele depuse de către PNL. Sunt undeva la 104 pagini, undeva la 400 de amendamente”, a explicat senatorul.

Cătălin Toma, numărând amendamentele Codului Administrativ

Ce e Codul administrativ? Un act normativ care va reuni 18 legi care deja sunt în vigoare. Însă până va fi ceva palpabil, mai durează: până pe 18 mai vor fi băgate amendamente - care se vor dezbate între 18 mai și 5 iunie în Comisia de administrație, urmând ca Senatul să își dea votul pe 7 iunie. Însă ulterior, Codul trebuie să meargă la Camera Deputaților, care este camera decizională.

Adauga comentariu