Orchestra de Cameră „Unirea” va ține un concert extraordinar de Crăciun. Evenimentul va avea loc la Ateneul Popular Focșani

În apropierea Crăciunului, Ateneul Popular „Mr.Gheorghe Pastia” a obișnuit publicul pretențios din Focșani cu organizarea unui concert simfonic susținut de Orchestra de Cameră „Unirea”. Anul acesta nu face excepție, așa că instituția de cultură va găzdui un minunat eveniment cultural prilejuit de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului.


Orchestra, atât de dragă focșănenilor, va fi condusă de binecunoscutul dirijor Vincent Gruger, însă momenul nu va fi lipsit de surprize. Pe scenă sunt așteptați să urce doi soliști deosebit de talentați, reprezentanți ai tinerei generații de artiști lirici, soprana Mihaela Panca și tenorul George Ionuț Virban.


George Ionuț Vîrban este masterand la Universitatea Națională de Muzică din București și în anul 2013 a obținut Bursa „Tinere talente” a Fundației „Principesa Margareta a României”. În 2016 George Ionuț Vîrban a debutat la Teatrul de Operă și Balet din Saransk, Rusia, iar în 2017 revista „Actualitatea muzica” l-a numit „cel mai bun tânăr solist”.


Concertul este programat pentru data de 18 decembrie, cu începere de la ora 19.00. Programul este unul adecvat momentului, „o muzică pentru sufletul fiecăruia, un repertoriu variat și complex dar și foarte cunoscut: colinde, muzică sacră, valsuri, polci, arii din operete, canțonete italiene...”, se arată într-un comunicat al Ateneului Popular din Focșani.


Mai trebuie să adăugăm și faptul că prețul întreg al unui bilet este 60 de lei, însă pensionarii și studenții pot beneficia de o reducere substanțială, de 20 de lei.

 

Sursa Foto: Facebook

 

Adauga comentariu