Oraș, caut investitori și tinere talente în sport. Cum vrea primăria să revitalizeze rugbyul, cu ajutorul lui Cristian Alexandru Stoica, fostul căpitan al Naționalei Italiei

Planuri mari are municipalitatea pentru a revitaliza rugbyul din oraș, iar astăzi, într-o conferință de presă, a fost prezentat un proiect în care primăria va fi ajutată de rugbystul Cristian Alexandru Stoica. Prin intermediul lui, primăria vrea să colaboreze cu Școli de Rugby din Italia și Franța.

În ce constă exact proiectul a explicat consilierul primarului pe probleme de sport, Victor Istrate. Acesta a spus că, la modul concret, este vorba despre o intenție de a crea un campus sportiv în Focșani, urmând a fi efectuate selecții a tinerelor talente sportive, începând cu elevii claselor a V-a. 

Copii sunt... Dacă discutăm de marii sportivi, în proporție de 80% nu sunt din oraș, sunt din zonele limitrofe. Astăzi, a vrut (Cristian Stoica - n.r.) să vadă căminele care pot fi reabilitate. Un cămin în are LPS, un cămin înțeleg că îl are Liceul numărul 1 și două cămine sunt la Liceul numărul 4. Se știe cam ce număr de elevi încap acolo, practic va fi ca într-un campus. Acolo vor avea școală, acolo vor avea cazare, acolo vor avea și masa. Asta se poate întâmpla imediat, din toamnă. Important e să aducem copiii care au calități fizice, pot fi cazați 24 de ore din 24. Dacă vrei să faci performanță trebuie să ai controil asupra sportivului 24 de ore din 24. În primul rând este un centru de selecție atât pentru LPS Focșani, e un sprijin în ceea ce înseamnă rugbyul la nivelul loturilor naționale. Și foarte importantă e rampa de lansare pentru copii, să poată merge în lumea mare a acestui sport”, a spus Istrate, care a subliniat că proiectul se adresează doar copiilor și juniorilor, nu și seniorilor. 

Cristian Alexandru Stoica a recunoscut că mare parte din cariera sa sportivă a fost făcută în străinătate, însă a menționat că își dorește să dea ceva înapoi țării în care s-a născut, să dea „o mână de ajutor rugbyului românesc”. În acest moment s-a retras din activitate - încă din 2010. Când a plecat în Italia, la 14 ani, juca la Steaua, iar ulterior a ajuns să joace în Franța, unde trăiește și în prezent. „Dorința mea principală e aceea de a ajuta, prin dezvoltarea tinerilor, pentru că de acolo pleacă totul”. Rugbystul a spus și că nu este importantă baza sportivă, care e cam praf în Focșani. Acesta a fost de altfel discursul tuturor celor care au susținut conferința de presă astăzi.

 

 

Comentarii

Costica

13.02.2020 17:11

Opritivă din visat.Ce oameni .........sunt numai pe vorbe in vănt.Ce să dea . poate să ...........
Puteti sa ma intrebati lumea pe unde au fost ei prapad mai ales Istrate a daramat FRR

Christian Thau

14.02.2020 17:36
In fine si ceva vesti bune in rugbiol Romanesc. Bravo Cristi, sau Alex cum ii spun colegii Italieni. Un mare jucator cu o inima tot atat de mare.

Adauga comentariu