Oprișan, stejarii și Parcul Memoriei Naționale - cosmetizarea unui fiasco marca PSD

Conducerea Consiliului Județean Vrancea, prin gurița rotundă ca un „o” a vicepreședintelui Dănuț Cristian, încearcă să ne demonstreze că stejarii plantați în buricul așa zisului parc al memoriei naționale s-au sinucis. Cum altfel să poată explica faptul că n-a interesat pe nimeni ce se întâmplă cu toți copăceii lăsați orfani pe ogorul pustiu?


Credem că nu a existat un asemenea circ ca cel închipuit de Antenele lui Voiculescu și Consiliul Județean Vrancea pentru un lucru atât de banal ca plantarea unor copaci. Doar mintea dezmățat de odihnită a unora care cred despre ei înșiși că fac cîte o gaură în cer ori de câte ori screm câte o idee, poate imagina o campanie de asemenea prost gust. Și asta pentru că în ultimii 30 ani pădurile României devin încet dar sigur imașuri pentru animale. S-a tăiat orbește, crunt, cu ură și dorință mistuitoare de înavuțire grabnică, indiferent de costuri. Și acum vin unii și se bat cu pumnii în piept că replantează stejari.


Gestul ăsta trebuia, în mod firesc, să vină în urma altuia mult mai important, aproape vital, acela de a stopa cu desăvârșire tăierile ilegale din România. Nu s-a putut pentru că nu s-a vrut, în schimb, vin unii și ne spun că plantează 330.000 de stejari! Unde-s, că noi nu-i vedem de buruieni!


Două campanii de plantare aproape total eșuate și vicepreședintele CJ Vrancea, Dănuț Cristian, încearcă să ne explice, penibil, că la momentul plantărilor exista vegetație dar că nu asta a fost problema, ci condițiile meteo. „știm prea bine există buletine meteo pe care le-am avut în analiză în acea perioadă...bineînțeles le-am cerut după plantare”, spune Dănuț Cristian. Aha, despre asta era vorba, așa am priceput și noi. Ce rost are să ceri buletinele meteo înainte de o campanie stabilită de Mrian Oprișan și Antena 1?


„Cei de la Direcția Silvică au urmat toate procedurile pentru a ajuta puieții. I-am susținut în toată această perioadă, s-au folosit acele proceduri de tăiere pentru a-i ajuta pe puieți să-și mărească puterea în rădăcină...dar nici acest lucru nu a dus la rezultatul pe care ni l-am dorit”, mai zice vicepreședintele CJ.


Oare ce-ar fi fost ca la ședința de consiliu județean să se spună adevărul? Să se fi ridicat Dănuț Cristian și să zică: „da, domnule, așa e. Am plantat degeaba zeci de hectare. Ne-am făcut publicitate, am ieșit cu trepădușii bugetari de prin instituții și ne-am prefăcut că ne pasă de natură, de oameni, de națiune. Nu e așa! Ne-am bătut joc și ne-a durut fix în turul nădragilor de toată chestiunea. De fapt, ne interesa să avem o imagine mai curățică după tot rahatul pe care l-am aruncat în capul oamenilor mai bine de un sfert de veac!” Oare cum ar fi fost?


În concluzie...e aproape de necrezut dacă nu ne-am fi obișnuit cu ei! „Condițiile meteo...factorul...ăăă...materialul săditor de la ultima plantare au avut ceva probleme din acest punct de vedere. Dar ce pot să vă asigur este că vom realiza plantarea în picioare a celor 330.000 de stejari”, zice Marian Oprișan.


După părerea noastră, toată această campanie începe să semene cu truda Meșterului Manole care „ziua construia și noaptea se dărâma”. Rămâne de văzut pe cine îngroapă Oprișan pe câmp ca să crească stejarii!

Sursa: Focus TV

 

Adauga comentariu