Oprișan și Misăilă la cuțite! Fiecare își ascute ce poate: unul mintea, celălalt privirea!

Nori negri par să se adune deasupra administrației locale și județene înfrățite în cuget și simțiri de cei trei trandafiri roșii ai PSD. Chiar dacă repectivele plante poposesc pe birourile primarului și șefului consiliului județean în semn de solidaritate și sprijin reciproc, există posibilitatea (unii spun certitudinea) ca Marian Oprișan și Cristi Misăilă să nu se mai iubească ca la început, țigara de pe noptieră stingându-se singurică și neconsolată.


Un trubadur ne-a șoptit la ureche că eroul de la alegerile locale din 2016 pentru Focșani a căzut în dizgrație și că „el presidente” îi dă la gioale aproape cu fiecare prilej. Tot adevărat poate fi și faptul că din momentul în care a devenit pentru a doua oară om la casa lui, Cristi Misăilă înghite cu greu găluștele fierbinți ce i le vâră pe gât mâna șefului de partid.


Pe la colțuri se aude că, nu de puține ori, cei doi poartă dialoguri cu tonul ridicat și, de n-ar fi influența politică, Misăilă mai că nu ar mai pune genunchiul în pământ. Șușotelile ce ne-au ajuns la urechi de curând adeveresc că Marian Oprișan i-ar fi tras un perdaf zdravăn primarului. Deranjat de prezența tot mai deasă a edilului la postul local de televiziune Atlas TV, acolo unde Cristi Misăilă își prezintă realizările, președintele PSD Vrancea i-a recomandat acestuia să mai stea în banca lui, respectiv în primărie, și s-o lase mai ușor cu aparițiile pe sticlă că nu e moderator de talk-show.


Unii au mers mai departe și s-au juruit pe roșu (ce-au găsit și ei la îndemână) că Marian Oprișan i-a reproșat edilului că nu-și face treaba așa cum ar trebui. Cu alte cuvinte, în loc să vină s-o facă pe cocoșelul la televizor, Criti Misăilă ar trebui să jongleze cu proiectele „,misiune de partid”, cu „cele de la șeful” și „ca să fie foarte clar, astea trebuie să le faci urgent”.


Toată presiunea începe să cocoșeze umerii încă verzi ai primarului. Cafeaua nu mai are gust și se gândește să renunțe la țigara de după. Surse de încredere ne spun că s-a apucat să citească „Atentate care urmau să schimbe lumea” de Vaclav Pavel Borovicka în paralel cu „Asasini și asasinate celebre” de Paul Donnelley.

Situația pare să se complice pentru căpitanul de giudeț, mai ales că am auzit una și mai gogonată. Se pare că de curând, pe la colțurile palatului județean se pune de o conspirație în stil italian. Câțiva moțoci nemulțumiți de domnie vor să-l piardă pe jupân. Nu de unul ca legendarul Mucius Scaevola ci de mai mulți ca Brutus. Și de ăștia se găsesc destui întrucât, în mărinimia sa, Marian Oprișan i-a făcut pre (sic!) mulți oameni. De... hârtie ce-i drept, da tot oameni!

 

Adauga comentariu