Oprișan, în județul pe care îl conduce de 18 de ani: „Părinții și Țara nu se vorbesc de rău!”

Vineri, că tot începea weekendul, pe la orele 18.40 trecute fix, domnul Marian Oprișan, aflându-se la Consiliul Județean Vrancea, mândru că este vrâncean, a dat-o epocal. Scurt și la obiect, pe Facebook: „Părinții și Țara nu se vorbesc de rău!”. Sună mai mult ca o amenințare, dar așteptăm cu sufletul la gură continuarea, nu ne mai lăsați în întuneric. (Vedeți că ați scris greșit „oroare” și nu are rost să ne mai aburiți atât cu patria, mă scuzați).

Mulți admiratori de-ai domnului care ne conduce au căzut pe spate. S-a dat încolonarea inclusiv pentru share-uri, iar soldățeii s-au conformat.

O întrebare însă a rămas fără un răspuns concret: „Dar de furat e bine să o furați?”. Marian Oprișan, că tot avea ceva timp liber pe unde o fi fost în realitate, a spus numai că nu sunt dovezi. Știm, știm, hoțul neprins e negustor cinstit.

Dacă tot s-au strârnit oamenii, președintele CJ Vrancea a renunțat să mai șteargă din comentarii și a fost totuși amabil să explice unde e buba. Ca să sublinieze exact ce vrea să spună, s-a încurcat un pic. Ori e o sută, ori 100? Sau e pe principiul douăzecidouăzeci? „Nu putem recupera decalajul fată de țările occidentale în 30 de ani, deoarece acelea s-au construit într-o sută 100 ani de libertate, capitalism și democrație”. Ați înțeles, da? Sunt două variante de fapt: fie mai așteptăm 70 de ani, fie așa se explică atacurile la statul de drept, legi și justiție. Că prea ni s-au urcat libertatea și democrația la cap! Altfel de ce oare refuzăm să acceptăm că „economia crește an de an”?

Comentariul cel mai preferat al domnului Oprișan a fost de departe cel în care o doamnă explica agramat, pe înțelesul acestuia de altfel, cum „Îmi plânge inima când văd europenii cum își promovează țările și poate au trăit mult mai greu, refuză să vorbească în țara lor altă limbă, iar noi ieșim un an din țară și venim transformați cu tot felul de accente... nu partidul, nu politica este de vină, noi oamenii că nu știm să ne promovăm țara, să facem curățenie, am văzut coșuri de gunoi și se aruncă pe lângă, avem nevoie de multă autoeducație, să ne promovăm, să aducem din afară ce au făcut ei bun...”.  Atât de tare i-a fost pe plac lui Oprișan ce îi zicea doamna (noi nu am înțeles exact), încât a scos o inimă și a dat-o în dar. O fi fost de mistreț?

Adauga comentariu